2012. szeptember 19., szerda

Monyo Project: UUU

A Monyo Project zenekar 1999-ben alakult Székelyudvarhelyen. A zenekart Molnár Endre (Monyo) és Molnár Ilona (Baba) alkotják. A duó több Romániában kiadott lemez és rengeteg koncert után 2007-ben Magyarországon is bemutatkozott Szlogenek, szlengek, vakerok című korongjával.

A zenekar nagyon szeret kísérletezni a különböző irányzatokkal. A Monyo Project zenéjében a pop égisze alatt helyet kapnak a jazzes, rockos, és elektronikus elemek is. Monyo és Baba már fellépett szinte az összes klubban Budapesttől Bukarestig. Életük a zene, 13 éve folyamatosan koncerteznek, játszottak már Al Di Meola-val, Erik Truffaz-zal, felléptek Jim Morrison sírjánál Párizsban, dalaik szerepeltek filmekben, ők maguk pedig Sabin Pautza Sinfonietta című előadsában. Érdekesség továbbá, hogy Monyo és Baba a magánéletben is egy párt alkotnak, 2009-ben a 10 éves jubileumi koncertjükön a színpadon mondták ki egymásnak a boldogító igent.

Monyoék feltett szándéka, hogy meghonosítják a "cold rock" kifejezést, mellyel saját stílusukat definiálják: a zene Dracula gróf földjéről származik, és ahogy a nevében is benne van: hűvös.

Az új lemez, melynek címe The Next Dose lesz, a Magneoton kiadásában néhány hónap múlva jelenik meg, és sokkal energikusabb lesz az eddigi albumoknál, a U2, Placebo, Depeche Mode, Massive Attack irányába indultak el vele. Ennek a korongnak a beharangozó felvétele a UUU - egy gyönyörű ballada.

A dalokat Monyo és Baba közösen írja.

Íme a UUU klipje: http://www.youtube.com/watch?v=ehIujmigd0Y

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése