2012. szeptember 21., péntek

A Csillagkapu zsenije után, a mesevilág sötét ura

A skót színész sorsszerűnek tartja Zörgőfürge szerepét

Robert Carlyle, a Trainspotting balhésa, az Alul semmi sztriptíz sztárja és a Csillagkapu különc doktora nem csak imádja, remekül is hozza a szélsőséges karaktereket. Az Egyszer volt, hol nem volt producerei épp ezért már régóta szerettek volna együtt dolgozni vele, és szerencsére Carlyle is úgy gondolta, hogy Zörgőfürge, a sorozat sötét urának megformálása testhez álló kihívás lesz számára.


A skót színész sorsszerűnek tartja az Egyszer volt, hol nem volt szerepét, hiszen nemcsak a sorozat producerei vártak már régóta rá, de ő is hosszú ideje vágyott egy olyan lehetőségre, amikor több karakter bőrébe bújhat egyszerre.

A fantasy sorozat egyik kulcsfiguráját alakítva, megvalósíthatta álmát: Zörgőfürgeként, a mesevilág sötét uraként valamilyen módon minden szereplő életét megváltoztatja, a valóvilágba száműzve pedig Mr. Goldként, Storybrook uzsorásaként még a Gonosz Királynőt is képes sakkban tartani.

Carlyle-nak valóban nagy kihívás volt a szerep, hiszen Zörgőfürge, eredeti nevén Rumpelstilskin meséje nem olyan univerzális, mint Hófehérke vagy Hamupipőke története, és karakterének a film- valamint a mesetörténetben több változata létezik.

„Kétségtelen, hogy komoly kihívás egy olyan figura, mint Zörgőfürge eljátszása, és már akkor nagyon tetszett a dolog, amikor először olvastam a forgatókönyvet. De még ki kellett találnom, hogyan fogom eljátszani ezt a szerepet. Utánanéztem a karakternek, már csak azért is, mert ez a figura világszerte nagyon sok kultúrában megjelenik. Szóval átrágtam magam az egész sztorin, de még így se igazán tudni, hogy ki is ő valójában, vagy egyáltalán, hogy hogyan beszél. Ezért aztán megpróbáltam én magam megalkotni egy karaktert mindabból, amit olvastam róla” – árulta el Robert Carlyle.

A színész láthatóan élvezte a kettős szerepet, és olyannyira jellegzetes hangszínt, mozgást és nevetést alkotott Zörgőfürgének, hogy a sorozat valóságában élő alteregója, Mr. Gold egy teljesen másik embernek tűnik.

A Trainspotting balhés Begbie-je, az Alul semmi csapatvezetője, Gaz és a Csillagkapu különc doktora, Dr. Nicholas Rush szélsőséges karakterei után az Egyszer volt, hol nem volt sorozat újabb örömjáték a BAFTA-díjas Carlyle-nak, aki lebilincselő alakítást nyújt a mesés fantasy-ban.

Az Egyszer volt, hol nem volt sorozat vasárnaponként, szeptember 23-tól új időpontban, 21.30-kor látható az M1-en.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése