2012. szeptember 13., csütörtök

Egy Másik Zenekar az A38-on

Fotó:  Koncertfotók: Schipek Béla
Nagy sikerrel lépett fel múlt vasárnap az A38 hajón, azon belül is a Magyar Dal Napja rendezvénysorozat részeként az Egy Másik Zenekar.

Sőt, hogy egészen pontosak legyünk, kétszer is felléptek a zenei ünnepen: egy héttel korábban, szeptember másodikán már a Dallamos Villamoson is játszottak - ez egyébként már nem az első ilyen alkalom volt a csapat életében.

A hajó gyomrában aznap ők kezdték a koncertsorozatot, ennek ellenére kellemes nézőszám mellett, igen jó hangulatban telt a kb. 1 órás koncert. A végére még a "Jó reggelt, Élet!" című klipből ismert Eszes Szabolcs - a Vörösmarty Színház művésze - is felment a színpadra, és szinte megelevenedett a videóklip a deszkákon, forró hangulatot varázsolva a terembe.

Az Egy Másik Zenekar-ról
2009 májusa volt, amikor a három jó barát – Jenő, Geri és Barna – megalapította a zenekart. Bár elmondásuk szerint akkoriban sokat esett az eső, nekikezdtek saját számokat gyártani. Egy évvel később csatlakozott hozzájuk az építészmérnök-palánta Gyuri és a bostoni Berklee-n végzett Isti. Hogy „az út a fontos, vagy a cél”, már akkor se tudták, azt viszont érezték, hogy egy ütős, női hang tehetné őket teljes egésszé. Így lett 2011-ben a húsz esztendős Gabi is a zenekar tagja és ezzel a lendülettel elnyerték az Emergenza tehetségkutatóján a legjobb magyar zenekarnak járó díjat. A versenyt követő időszakot teltházas koncertek, nyári fesztiválok, kétszer 30 perc Dallamos Villamos és az elengedhetetlen, verejtékes alkotói munka jellemezte.

Kitartó és lázas munkájukat siker koronázta, hiszen tehetségükre olyan neves zenész figyelt fel, mint a nagyérdemű Jamie Winchester. Az együttműködés első gyümölcse pedig egy új dal, a „Jó reggelt, Élet!”, amire Magyar Gábor keze által egy szép és igényes videoklip is született.

Hiteles forrásból tudjuk, hogy a zenekar stílusa alternatív, dekadens, pop-rock néhol jazzes elemekkel vegyítve. Szövegeik többségében csókolózás és időjárás jelentés figyelhető meg. A névválasztás történetét illetően pedig a zenekarvezetőt, Bartalos Jenőt, idézem: „Mondhatnánk, hogy sokat gondolkoztunk a nevünkön, de nem lenne igaz. Amikor próbatermet foglaltunk mindig azt kérdezték, hogy „ez most melyik zenekar”? Ez a HR Zenekar? Nem. Ez az Osló? Nem, ez egy másik zenekar. Tudod mit? Írd be hogy az Egy Másik Zenekar. Hát így!”

Íme a klip: http://www.youtube.com/watch?v=NP7JNCApCgw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése