2012. szeptember 21., péntek

PONTOSAN KÉT HÉT MÚLVA: 2084!

Ákos albumainak megjelenését mindig nagy várakozás előzi meg. Új dalokat tartalmazó anyaga legutóbb két évvel ezelőtt, 2010. őszén jelent meg, A KATONA IMÁJA címmel (platinalemez, Az Év Hazai Klasszikus Pop-Rock albuma).

A legújabb, 2084 című korong Ákos tizenhetedik magyar nyelvű szólóalbuma, amely 2012. október 3-án, szerdán kerül a boltokba. A két év munkáját összegző, szintipopos hangzású anyag tizenhárom új dalt tartalmaz. A kiadványról már két szerzeményt ismerhet a közönség: az ELŐKELŐ IDEGEN idén áprilisban kislemezként is megjelent, azóta - öt hónapja! - első a Mahasz Single listáján, videoklipjét eddig több mint egymillióan tekintették meg a Youtube videómegosztón. A TIPIKUS SZTEREÓ című dalt augusztus eleje óta játsszák a rádiók, a klip másfél hónap alatt háromszázezres nézettséget produkált. A '80-as évek szintihangzását idéző albumon a hangtervezéstől a komponáláson-feljátszáson-feléneklésen át a hangszerelésig minden Ákos munkája. A lemezen dr. Bőzsöny Ferenc legendás bemondó narrációja is hallható. Az anyagot Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte, a maszterért Sellyei Tamás felel, a borítófotókat Emmer László fotóművész készítette.

Az album ajándék DVD-vel jelenik meg. A DVD-n az egész album hallható dolby stereo, Dolby Digital 5.1 és DTS formátumban. Szerepel a korongon az ELŐKELŐ IDEGEN és a TIPIKUS SZTEREÓ klipje is. Az idei munkát megörökítő ötrészes werkfilm mellett a DVD-re egy tízdalos koncertfilm is felkerült, amelyet a 20. Sziget nulladik napjának fergeteges előadásán rögzítettek.

Az új anyag egységes, kiforrott szerzői-előadói-produceri munka, egyedi hangzás- és szövegvilággal. Bízvást elmondható róla, hogy az év egyik leginkább várt magyar albuma.

Országos megjelenés: 2012. október 3.

Az új Ákos-stúdióalbum az Ákos webáruházból ELŐrendelhető ITT!

ÁKOS • 2084
- lemezbemutató koncert -
2012. december 15., szombat, 20 óra
Papp László Budapest Sportaréna
Jegyrendelés ITT!
A jegyek a Ticket Express/Eventim hálózatában is elérhetők, ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése