2012. április 4., szerda

Santana: Shape Shifter

A "Shape Shifter" című kiadvány lesz Carlos Santana 36. albuma, de első új labelénél, a Starfaith Recordsnál. A május 14-én megjelenő korong 13 felvételt vonultat fel, mely egy valódi instrumentális utazásnak ígérkezik: a '90-es évek végétől egészen a napjainkig készült dalokat sorakoztat fel. A felvételek erejét Carlos azonnal felismerhető gitárvirtuozitása és a Santana Band világklasszis zeneisége adja (a Santana énekesei, Andy Vargas és Tony Lindsay csak egyetlen dalban lesznek hallhatóak). A "Shape Shifter" című album hamarosan előjegyezhető lesz a Bookline.hu-n és az iTunes-on. A Starfaith Records a RED Distribution/Sony Music közreműködésével dobja piacra a kiadványt.

Carlos az amerikai földrészen őslakos indiánoknak ajánlotta az albumot, és méltányolja Ausztrália 2008-as bocsánatkérését az aborigináloktól (ausztrál őslakosoktól), valamint azt, hogy Barack Obama aláírta a 2009-es Native American Apology Resolutiont, mellyel végül az indiánok is amerikai nemzetiségűek lettek. Santana a következőt nyilatkozta: "Minden országot arra bátorítok, (aki eddig még nem tette meg), hogy földjük legelső lakosait is tekintsék nemzetiséginek, és tegyük ezt közös globális célunkká!"

A "Shape Shifter" főként eredeti kompozíciókat tartalmaz, melyeket Carlos eddig egy ilyen instrumentális projekthez tartogatott - melyet a rajongók már régóta várnak -, és olyan átgondoltan állította sorba a műveket, ahogyan a dalokat is kiválasztotta. A nóták együtt áramlanak, ahogy Carlos hosszantartó gitárjátékának varázslata - és a lélek minden egyes hangjegy mögött - olyan zenévé áll össze, mely legyőz minden kulturális és nyelvi akadályt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése