2012. április 25., szerda

Pörgős klippel rukkolt elő a Brains


A Brains új videóklipet készített nagy sikerű lemeze, a Refresh The Style harmadik dalához. A Jungle Sound képi világa tökéletesen visszaadja a fantasztikus hangulatot, amit az elektronikus zenei műfajban szokatlan módon hangszerekkel, élőzenés koncerteken nyújt a Fonogram-díjra jelölt zenekar.

Elkészült a Brains tavaly megjelent Refresh The Style című nagylemezének harmadik videóklipje a Jungle Sound című számhoz.

- Már az album címe is arra utal, hogy igyekeztünk régebbi zenei stílusokat felfrissíteni és aktualizálni. Az egyik a drum and bass, amit sokan már temettek volna, pedig van létjogosultsága a dubstep és más, manapság divatos elektronikus zenei irányzatok mellett. A Jungle Sound című dalunkban pedig a kilencvenes évek meghatározó és egyben úttörő zenei stílusa, a jungle köszön vissza a Brains újraértelmezésében – mondta MC Columbo, a Brains énekese.

A Jungle Sound videóklipjét a Brains eddigi legnagyobb önálló koncertjén, a Dürlinben forgatta a deadcatdigital.com csapata a 235 Productions operatőrei segítségével. A felvételek jól visszaadják a stílusra jellemző klasszikus rave hangulatot és a Brains fellépéseinek atmoszféráját.

- Az elektronikus zenei szcénában mozgunk, de rendhagyó módon élőben, hangszerekkel adjuk elő a számainkat a színpadon. A hatást mindig különleges látvánnyal, például LED-falakkal vagy fényeffektekkel fokozzuk. A Jungle Sound klipjén keresztül jól átjön, hogy a koncertjeinken olyan őrült tombolás, táncolás, bulizás és pozitív energiaáramlás van, mintha néhány dj partiján lenne a közönség, pedig mi élőben zenélünk – tette hozzá MC Columbo.

A Brains pár nappal ezelőtt jelölést kapott a Fonogram-díjra „Az év hazai elektronikus zenei produkciója” kategóriában. A zenekar mégsem dől hátra, hiszen már készül az új album, amelynek egyelőre nincs címe. A nagylemez őszre várható, de egy-két új számot már május vége felé megismerhet a közönség. A Brains azt ígéri, hogy a készülő új szerzemények fel fognak tűnni a nagyobb nyári fesztiválok nagyszínpadain a régi, jól ismert dalok között.

A Brains Jungle Sound klipje itt látható:
http://www.youtube.com/watch?v=2R3fOkJGfvQ


Bővebben: www.brains.hu  www.facebook.com/brainsband

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése