2012. április 4., szerda

Alegría a Cirque du Soleil



Az Alegría a Cirque du Soleil legsikeresebb klasszikus produkciója, amely már több mint 10 millió embert szórakoztatott világszerte 1994-es montreáli bemutatója óta. 15 évnyi sátras előadás után azAlegría 2009 májusában újjászületett, hogy az arénák közönségét is elbűvölje.

Bár a nevében szerepel a cirque, azaz cirkusz szó, a hagyományos cirkuszhoz nem sok köze van. Ez a meghatározhatatlan műfaj ugyanis egyszerre mese, tánc, akrobatika, dráma, humor, vásári mutatvány, játék, költészet, fantasztikum, misztika, muzsika és varázslat...

Az Alegría szó spanyol eredetű, boldogságot, örömöt, örvendezést jelent; az előadáson 15 különböző ország 55 artistája mutatja be a lélegzetelállító mutatványokat. Az Alegría barokkos stílusa a színpompás kosztümökkel, az élőben előadott zeneszámokkal, a gondosan kidolgozott műsorszámokkal mind-mind hozzájárul az emberi teljesítőképesség és a művészet iránt érzett csodálathoz. Az ügyesség, az erő és a sebesség lenyűgöző kombinációja egy elegáns és könnyed előadásban.

A Cirque du Soleil társulata az Alegría showban olyat tesz, amire csakis ők képesek. Ahogy a Time Magazine írta: "Láthatóvá teszik a hihetetlent..."

Az Alegría végre Budapestre is megérkezik, május 17. és 20. között, csupán 5 előadás erejéig lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

Előadások:

május 17., csütörtök, este 8 órai kezdettel
május 18., péntek, este 8 órai kezdettel
május 19., szombat, délután 4 és este 8 órai kezdettel
május 20., vasárnap, délután 5 órai kezdettel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése