2012. december 12., szerda

Ke$ha "Die Young"-ja platina Amerikában és rekordot döntött!

Ke$ha új albumának első kislemezdala, a "Die Young" elérte a platina kislemez státuszt Amerikában és rekordot döntött: ezt a dalt pörgették a legtöbbet az amerikai Top40 Radio történetében!


A globális szupersztár, Ke$ha az amerikai X Factor színpadán adta elő múlt héten a "C'Mon" című dalát (http://www.youtube.com/watch?v=tOd6dp3LjiU), melynek társszerzője maga az énekesnő mellett Dr. Luke, Benny Blanco, Max Martin, Bonnie McKee és Cirkut voltak, míg a produceri munkálatokat Dr. Luke, Benny Blanco és Cirkut látta el.

A "Warrior" című album, melynek executive producere a Kemosabe Records vezetője, Dr. Luke kifejezetten elismerő kritikákat kapott:

"Enter Ke$ha, who on her second album, "Warrior," has perfected the art of aspirational rebellion and released a joyous celebration of defiance." - LA Times

"Warrior, the 25-year-old's sophomore release, is entertaining from top to bottom," - Associated Press

"Ke$ha was born to be a rockstar." - Rolling Stone

A "Warrior" már kapható a boltokban és letölthető a digitális zeneáruházakból is - valamint megtalálható Ke$ha hivatalos weboldalán, a www.keshasparty.com site-on. Az albumból 12 dalos standard változat, valamint egy 16 felvételt tartalmazó deluxe verzió jelent meg. Emellett Ke$ha megjelentetett egy exkluzív, 5-dalos EP-t "Deconstructed" címmel, mely kizárólag az énekesnő hivatalos shopjában rendelhető a "Warrior - Fan Edition" és a "Warrior - Fan Pack" részeként. Az EP producere Greg Kurstin volt, és a kiadványon helyet kapott Ke$ha "Warrior" című albumáról 2 dal, a "Die Young" és a "Supernatural", illetve az előző, "Animal+Cannibal" című kiadványáról a "Blow" és a "The Harold Song" akusztikus verziója. Ráadásként pedig felkerült rá egy exkluzív nóta is: Dolly Parton listavezető "Old Flames Can't Hold a Candle To You" című slágerének feldolgozása, melynek társszerzője Ke$ha édesanyja, Pebe Sebert.

A "Die Young" című első kislemezdal (http://www.youtube.com/watch?v=NOubzHCUt48) több mint 1 millió példányban kelt el az Amerikai Egyesült Államokban, mellyel platina minősítést ért el, és rekordot is döntött: ez az a dal, mely a legnagyobb heti játszási számot érte el az amerikai Top40 Radio formátum történetében, ráadásul egymás utáni két héten is. A "Die Young" című sláger társszerzője maga Ke$ha mellett a fun. együttes frontembere, Nate Ruess, valamint Dr. Luke, Benny Blanco és Cirkut voltak. A nóta már elérhető a hazai digitális szolgáltatók kínálatában is:

Songo: http://www.songo.hu/hun/pages/release/a/9/b/dd54e789f5f9b7cb885f02ed47ab0840.html?a=b003
iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/die-young/id563435224?i=563435646

A globális szupersztár, Ke$ha szélsebesen hódította meg az egész világot, amióta debütáló albuma 2010-ben "Animal" címmel megjelent. Ebben az évben Ke$ha lett a Billboard Hot 100 legjobb előadója, és "TiK ToK" című debütáló kislemeze a Billboard Hot 100 listájának #1 slágere, valamint abban az évben a legtöbbet játszott dal, és a legnagyobb példányban értékesített digitális kislemez a világon. Ke$ha egymás után 6 Top10-es slágert készített, ezek között 3 #1 volt: "TiK ToK", "Your Love Is My Drug" és "We R Who We R". Debütáló albuma, az "Animal" több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte. Ke$ha körbeturnézta a világot: több mint 200 élő koncertet adott az "Animal", valamint a kiegészítő album, a "Cannibal" népszerűsítésére (köztük a több százezer ember előtt adott budapesti Kapcsolat koncert 2011-ben, ahol azt is elárulta, hogy anyai nagyszülei magyarok voltak). 2010 novemberében hazavihette a legjobb új előadónak járó MTV EMA díjat, és 2 American Music Awardra, 3 MTV VMA Awardra és 6 Billboard Awardra is jelölték. Tucatnyi televíziós műsorban lépett már fel világszerte: MTV Europe Music Awards, Much Music Awards (Kanada), Echo Awards (Németország), X Factor (Ausztrália), American Music Awards, Billboard Awards, American Idol, Saturday Night Live és The Today Show Summer Concert Series. Facebookon több mint 22 millióan kedvelik, Twitteren több mint 3 millió követőre tett szert, miközben YouTube/VEVO videóinak megtekintése meghaladja a 330 milliós számot. Összesen több mint 27 millió dalt és csengőhangot értékesített az Egyesült Államokban napjainkig, miközben ez a szám világszerte eléri a 34,5 milliót. Ke$ha egy valódi nemzetközi erőmű: az "Animal" arany, platina és multiplatina státuszt ért el 15 országban (az Amerikai Egyesült Államokban platina lett), és ez volt az a - nemzetközi énekesnő által megjelentetett - debütáló album, mely a legnagyobb példányszámban fogyott az Egyesült Királyságban 2010-ben. Ke$hát a közelmúltban választották meg a Humane Society International első nemzetközi nagykövetének is.

További információk a magyar nyelven is elérhető hivatalos weboldalon:
http://www.keshasparty.com/hu
valamint
http://www.facebook.com/kesha
www.twitter.com/keshasuxx
http://youtube.com/kesha



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése