2012. december 12., szerda

9 hét múlva Budapesten a Cirque du Soleil társulata!

Február 5-én és 6-án este, csupán két alkalommal lesz látható Budapesten a Cirque du Soleil legújabb showja, az IMMORTAL. Michael Jackson életéből, dalaiból és vízióiból készült előadás az európai premier után pár héttel érkezik hazánkba.

 

Néhány adat az óriási sikerű show mögött álló emberekről:


Travis Payne, az előadás koreográfusa, kétszeres Emmy-díjra jelölt, négyszeres MTV Music Award nyertes koreográfus. Olyan művészekkel dolgozott együtt pályafutása során, mint Beyoncé, Usher, Lady Gaga, Jennifer Lopez, The Pusycat Dolls, Paula Abdul, Ricky Martin vagy Madonna. Michael Jackson mellett az utolsó 15 évében társ-koreográfusként dolgozott minden fellépésén. Emellett rendez és producerként is jegyzik, Michael This Is It című díjnyertes filmjének is ő az egyik producere.

Tara Young művészeti vezető a mai napig minden előadáson ott van, utazik a stábbal és napi szinten dolgozik együtt az Immortal előadás artistával és a táncosaival. 3 éves korában kezdett táncolni, 19 évesen már Liza Minelli showjában dolgozott, és több mint 22 éve segít színpadra állítani zenés darabokat. Ez idő alatt tucatnyi Broadway musical, és turnézó show művészeti vezetője és/vagy koreográfusa volt, az ő nevéhez fűződik többek között a Kis Hableány, a Chitty Chity Bang Bang, A Little Night Music, a Ragtime vagy a Showboat amerikai premierje.

Az előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy- és MTV Video Music Díj nyertese, valamint jó néhány népszerű zenei videó koreográfusa és a legnagyobb bevételű koncertturnék többségének rendezője. Az elmúlt évtizedben Madonna kreatív direktora, s mellette olyan sztárok előadásait rendezte, mint Rihanna, Celine Dion, Spice Girls vagy Britney Spears. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Christina Aguilera, Mariah Carey, Shakira, George Michael, Elton John,Diana Ross vagy Jennifer Lopez.

 
Ebből is látható, hogy a Cirque du Soleil vezetése és a Michael Jackson Alapítvány kizárólag a legjobb szakembereket kérte fel az Immortal előadás elkészítéséhez, amelynek az eredménye kétségtelenül az egyik leglátványosabb show lett, amivel a társulat a világ körül turnézik.

 

A februári budapesti előadásokra jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése