2012. december 12., szerda

Sound City: érkezik Dave Grohl első filmje

Bemutatták a "Sound City" című film előzetesét Dave Grohl, Tom Petty, Stevie Nicks, Trent Reznor, Neil Young és Rick Rubin közreműködésével

Röviddel azt követően, hogy megerősítették a hírt, hogy a 2013-as Sundance Filmfesztiválon mutatják be Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) dokumentumfilmjét, a művész betekintést engedett a rajongóknak az alkotásba. Dave első rendezői munkája, a "Sound City" című dokumentumfilm - amely a kaliforniai Van Nuys-ban található stúdióról szól - hivatalos előzetese az @soundcitymovie és az @foofighters profilokra került ki.

A trailer megtekinthető itt: www.soundcitymovie.com

Grohl, aki a jövő hónapban utazik Sundance-be néhány, a filmben is szereplő művésszel, valamint a filmzenei album közreműködőivel együtt, a következőket nyilatkozta: "Első filmes rendezőként nagyon örülök neki, hogy megoszthattam a dalszerzés és a történetmesélés iránti szenvedélyemet ezzel a hihetetlen csapattal, amely legendás zenészekből állt össze, ahogyan ez majd Amerika legnagyszerűbb zenei stúdiójának nem mindennapi történetében, a Sound City-ben is látható lesz. Ugyanabban a csoportban lenni, amiben ilyen fantasztikus művészek vannak, óriási megtiszteltetés, és a Sundance Filmfesztivál a tökéletes hely egy olyan film premierére, ami a zenei szakmáról és a művészet iránti szenvedélyről szól. Jelenleg a föld felett 5 méterrel járok!"

A "Sound City" című film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound City stúdiótól tavaly megvásárolta az egyedi Neve 8028 konzolt. Az 1972-ben készült darabról úgy tartják, hogy ez az analóg rögzítési technológia csúcsa; olyan legendás művészek albumait rögzítette az elmúlt 40 év során, mint Neil Young, a Fleetwood Mac, Tom Petty, a Cheap Trick, a Guns and Roses, a Fear, a Nirvana, a Rage Against the Machine, a Slipknot, a Nine Inch Nails vagy épp a Metallica, de a lista ezzel még korántsem teljes. Azokkal a művészekkel és producerekkel készült interjúk segítségével, akik az elmúlt évtizedekben zenei történelmet írtak a Soundy City-ben, ez a film bemutatja a stúdió elképesztő történetét. Azoknak az albumoknak a rögzítésére fókuszál, melyek később megváltoztatták a világot, majd bemutatja az emberi tényező szerepét a zenében egy új technológiai korban, miközben kifejezetten a film számára készült modern zenék is felcsendülnek.

Grohl személyes kapcsolata a Sound City stúdióval 1991-re nyúlik vissza, amikor a Nirvana legendás "Nevermind" című albumát készítették. A világszerte 30 milliónál több példányban elkelt "Nevermind" alapjaiban változtatta meg a zenei világot és végérvényesen meghatározta Dave Grohl életútját is. A film forgalmazója a Roswell Films, a Foo Fighters zenéit kiadó Roswell Records label filmes részlege. A film legfontosabb készítői közt jegyzik a producer/rendező Dave Grohlt, a szerkesztő Paul Crowdert (Dogtown & Z Boys, Once In a Lifetime, Riding Giants) és az író Mark Monroe-t (Az öböl, Once In a Lifetime, The Tillman Story). A film produceri munkálataiban osztozott Jim Rota, John Ramsay, és a Therapy studios is.

További információk itt találhatók:
www.soundcitymovie.com
www.facebook.com/soundcitymovie
www.youtube.com/soundcitymovie.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése