2012. december 12., szerda

Új Depeche Mode album márciusban!



A Depeche Mode 2013 márciusában jelenteti meg vadonatúj albumát
a Sony Music /Columbia Records gondozásában

A banda május 7-én indul európai turnéra

A Depeche Mode 2013 márciusában jelenteti meg 13. stúdióalbumát a Sony Music / Columbia Records gondozásában. "Nagyon elégedett vagyok az albummal" - nyilatkozta Martin Gore, majd hozzátette: "A zenei anyagnak a "Violator" és a "Songs of Faith and Devotion" című anyagokhoz hasonló a stílusa, és őszintén úgy gondolom, hogy ez az album valahol az eddigi munkáink legjobbjai között van." A banda bejelentése szerint az albumra olyan vadonatúj nóták kerültek, melyeket Gore és Dave Gahan írtak. Gahan így nyilatkozott: "Az album természetes és közvetlen hangulatot sugároz. Ez nem egy blues-album, mégis határozottan belsőséges anyag. A rögzítés során arra törekedtünk, hogy az élő előadásaink és a fellépések jellegzetes elemei minél jobban átszőjék a kész nótákat." A banda még októberben engedett betekintést az új album tartalmába, amikor megjelentette az első új zenét tartalmazó videóját: http://smarturl.it/dmcollage. Az albummal kapcsolatos további részletek hamarosan érkeznek.

A post-punk éra úttörője napjainkra a modern zenei élet egyik legbefolyásosabb bandájává nőtte ki magát: a Depeche Mode világszerte összesen több mint 100 millió lemezt adott már el. Az 1981-ben alakult banda, a legendás Depeche Mode - Martin Gore, Dave Gahan és Andy "Fletch" Fletcher - továbbra is jelentős szakmai és kereskedelmi sikernek örvend a stúdiómunkáival és a turnékon egyaránt. A banda eddig megjelent 12 stúdióalbuma több mint 20 országban - köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban - került a Top 10-be. Legutóbbi albumuk, a 2009-es "Sounds of The Universe" 14 országban debütált a toplisták legelső pozíciójában.

A Depeche Mode koncertjei a kezdetek óta olyan események, melyeket egyszerűen mindenkinek látnia kell. Csak a 2009-2010-es "Tour of the Universe" során a banda 31 országban több mint 3 millió ember előtt lépett fel, ezzel pedig ők az első elektronikus zenét játszó banda, akik teljesen meg tudták tölteni a stadionokat a koncertturnéjuk során. Az új album megjelenését követően a Depeche Mode ismét turnéra indul, ezúttal Európában: a koncertsorozat a Tel Aviv-beli Hayarkon Parkban veszi kezdetét május 7-én. Összesen 25 európai országban adnak 34 koncertet, melyek között szerepel a Rock Werchter Festival Belgiumban, a BBK Festival Spanyolországban, valamint az Optimus Alive Festival Portugáliában. Magyarországra is ellátogatnak, május 21-én a Puskás Ferenc stadionban lépnek színpadra. A banda fellép még a római Olympic Stadiumban, a párizsi Stade de France-ban és a moszkvai Locomotive Stadiumban még azelőtt, hogy megtartanák a turné utolsó koncertjét a fehéroroszországi Minszkben július 29-én. Ezt követően a Depeche Mode észak-amerikai turnén is részt vesz, erről további információk később várhatók.

További információk:
www.depechemode.com
www.facebook.com/depechemode

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése