2012. december 17., hétfő

Új HURTS album 2013. március 11-én "Exile" címmel

A Hurts megjelenteti második stúdióalbumát "Exile" (Számkivetett) címmel 2013. március 11-én a Sony Music gondozásában. A "Wonderful Life" című felvétellel befutó manchasteri duó jelenleg is a stúdióban van, hogy befejezze visszatérő albumát. Az első kislemezdal január közepén érkezik a rádiókhoz.

A banda már közzé is tett egy videót az album egyik új, "The Road" című dalával, mely betekintést nyújt az "Exile" hangulatába:

http://www.youtube.com/watch?v=baWthtRhtnY


Az "Exile" mától előrendelhető digitálisan az iTunes-on (https://itunes.apple.com/hu/album/exile-deluxe/id585176428) és CD, illetve bakelit LP formátumban a Bookline.hu-n (http://bookline.hu/sortlist/ sortlist.action?id=11867).

A Hurts, azaz Theo Hutchcraft és Adam Anderson, "Happiness" című debütáló albumával elképesztő sikereket ért el. Több mint 800 ezer eladott albummal és több mint 1,2 millió digitálisan értékesített kislemezzel ők voltak 2010 leggyorsabb eladásait produkáló új brit bandája. Azzal, hogy albumuk elérte a dupla platina státuszt Németországban és Finnországban, a platina státuszt Lengyelországban, Svájcban és Oroszországban, aranylemez lett az Egyesült Királyságban és Ausztriában, 14 ország iTunes album- illetve kislemezlistájának Top10-ébe kerültek (köztük #1 pozíciókkal Németországban, Svájcban, Ausztriában, Finnországban és Luxemburgban), közel 1 millió rajongót gyűjtöttek Facebookon, több mint 250.000 belépőjegyet adtak el turnéik során, és több mint 43 millió megtekintésük volt a YouTube-on, a Hurts bemutatkozása igen stílusosra sikerült. Az NME Awards díjátadón átvehették az NME 2011 legjobb bandájának járó díját, míg "Happiness" című korongjukat az NME és a Popjustice olvasói is az év albumának választották, de Magyarországon is elnyerték "Az év külföldi alternatív albuma" Fonogram-díjat 2011-ben. Magyarországon kétszer is jártak, 2011-ben és 2012-ben egyaránt a Sziget Fesztiválon léptek fel, utóbbi alkalommal már a Nagyszínpadon.

A Hurts tavasszal ismét turnéra indul. Elsőként 2013. február 7-én Londonban (2011. novembere óta először), míg február 9-én Berlinben adnak egy-egy különleges koncertet, ahol az új album dalait először hallhatják majd élőben a rajongók. Az "Exile" megjelenését követően, március 14-én pedig Kölnben indul a turné, mely München, Hamburg, Stockholm, Varsó, Zürich, Milánó, Bécs (március 27.), Prága, Amszterdam érintésével tér vissza Nagy Britanniába, Manchasterbe, és április 2-án zárul Glasgowban.

További videók, hírek magyarul: www.informationhurts.com/hu/home

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése