2013. január 21., hétfő

Dido új albummal tér vissza

Minden idők kereskedelmileg egyik legsikeresebb brit énekesnője eddigi legerősebb albumával tér vissza.
Dido várva várt új, immár 4. albuma a "Girl Who Got Away" címet kapta, és március 4-én jelenik meg a Sony Music / RCA Records gondozásában. A korong új kislemezdala január 18-án jelenik meg digitálisan "No Freedom" (http://www.youtube.com/watch?v=ycDyBFc-6ys) címmel - az énekesnő egészen biztosan ezúttal is meghódítja majd a rajongók szívét.

Dido újra együtt dolgozott bátyjával, Rollo Armstronggal, akinek nevéhez az album jelentős részének produceri munkálatai fűződnek. Az énekesnő szinén együttműködött Brian Enoval, Jeff Bhaskerrel, Rick Nowelsszel és Greg Kurstinnel, hogy elkészítsenek egy 11 dalos albumot, tele a legkiválóbb lélekfeltáró, saját maga által írt elektro-pop dalokkal.

A már korábban bemutatott "Let Us Move On" (http://www.youtube.com/watch?v=NnrswAX5qFo) című lenyűgöző dalt követően - melyben napjaink egyik legfelkapottabb rappere, Kendrick Lamar is közreműködik egy tűéles rap-betétben - Dido január 18-án jelenteti meg elképesztő új kislemezét, a "No Freedom"-ot, mely már a rádiókban is hallható világszerte.

A "Girl Who Got Away" középpontjában egy erőteljes szándék kinyilatkoztatása áll. A "Go Dreaming" euforikus lendületétől az "End of Night" éles mondanivalóján át a szerelemittas "Sitting On The Roof Of The World" című nótáig - melyben Dido úgy tündököl, akár az éjszakai égbolt -, és a "Blackbird" finoman hervadó szerzeményéig. De mi a helyzet az album címadó dalával? "Ez az egyik kedvenc dalom a lemezről" - nyilatkozta Dido. "Úgy érzem, az utóbbi néhány évemet foglalja össze: kicsit visszavonulni, és átélni a családalapítással járó kalandokat, és készíteni egy olyan albumot, amelyre büszke vagyok. Most pedig alig várom, hogy mindenki meghallgassa!"

Az énekesnő ezzel folytatja: "Ezt az albumot kifejezetten szórakoztató volt elkészíteni. Egyáltalán nem volt rajtam semmilyen nyomás. Minden olyan magától értetődően és könnyen jött. Egyik korábbi lemezem készítése sem zajlott ennyire zökkenőmentesen."

Dido első két albuma, a "No Angel" és a "Life For Rent" az Egyesült Királyság minden idők legnagyobb példányszámban értékesített lemezei között van, és a kritikusok által elismert harmadik LP, a "Safe Trip Home" is hozzásegítette ahhoz, hogy immáron több mint 29 millió eladott albummal büszkélkedhet. Most pedig Dido egy új LP-vel tér vissza.

A szívhez szóló, megindító és az élet apró örömeit átadó "Girl Who Got Away" igazi Dido-lemez: egyszerre modern és időtlen.

Ez az év visszatérő albuma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése