2013. január 17., csütörtök

Rékasi Károly és Lola rajzfilmhős lett

Az Emmy-díjas Phineas és Ferb sorozatban vendégszerepet kapott a két sztár

A Disney Csatorna világhírű animációs sorozatában, az Emmy-díjas Phineas és Ferbben vállalt vendégszerepet Lola és Rékasi Károly. A különleges epizódokhoz Európa-szerte a legkedveltebb sztárok csatlakoztak: hazánkban Rékasi Károly kölcsönözte hangját az egyik főgonosznak, Lola pedig cserkészlányként próbálhatta ki magát a szinkronstúdióban.

Januárban különleges szinkronhangok teszik még izgalmassá Phineas és Ferb kalandjait. A Disney Csatorna speciális epizódokkal kedveskedik a rajongóinak, amelyekben a vendégszerepeket a kiválasztott országok népszerű sztárjai alakítják.

Hazánkban Lola és Rékasi Károly kölcsönözte a hangját egy-egy szereplőnek, és szereztek felejthetetlen élményeket a szinkronstúdióban.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy részt vehetek a Phineas és a Ferb szinkronizálásában, hiszen régebben rengeteget néztem a sorozatot a barátaimmal. Candace, a két rosszcsont nővére, az egyik kedvenc karakterem, imádom, amikor árulkodva szalad az anyjukhoz” – mesélte Lola, aki először próbálhatta ki magát szinkronszínészként.

„Először kicsit izgultam, hogy fog sikerülni a szinkronizálásom, mert általában énekelnem kell és nem beszélni”-
tette hozzá nevetve Lola. „Szerencsére hamar feloldódtam, és nagyon jól éreztem magam a felvételek során, mindenki segítőkész volt. És természetesen máskor is szívesen kölcsönözném a hangomat egy szereplőnek, főleg ha még énekel is.”

A Phineas és Ferb animációs sorozata Rékasi Károly számára sem ismeretlen, hiszen Zsebi egyik kedvence a Disney Csatorna, amit a különleges apa-fiú napokon olykor együtt is néznek.

„Zsebivel ezeken a napokon leheveredünk a kanapéra, pattogatott kukoricát teszünk kettőnk közé egy jó nagy tállal, és a kedvenceinket nézzük a tévében. Az, hogy ez mesefilm, kalandfilm vagy akciófilm, mindegy is, a lényeg, hogy együtt vagyunk. De bevallom, Enci gyakran rajta kap minket, hogy mesefilmet nézünk” - árulta el Rékasi Károly, akinek hatalmas rutinja hamar megmutatkozott, és hihetetlen beleéléssel alakította karakterét.

Rékasi Károly majdnem 30 évvel ezelőtt, a Házibuli felvételein állt először a mikrofon elé, és az óta számtalan sikerprodukcióban működött közre szinkronszínészként, többek között Tom Cruise vagy Orlando Bloom magyar hangjaként.

„A szinkronizálás hosszú időn át szinte a mindennapjaimhoz tartozott. Animációs sorozatot szinkronizálni minden alkalommal felüdülés, különleges kikapcsolódás, ezért remekül éreztem magam a stúdióban. A vendégszerepem ráadásul egy érdekes karaktere az epizódnak, aki a végére nagy meglepetést tartogat” – súgta meg előjáróban. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése