2013. január 21., hétfő

Visszafekszenek a medvék a Konyha koncert előtt?

Két hónapos kihagyás után február 2-án a budapesti Gozsdu Manó Klubban lép fel a Konyha zenekar. A koncert vendége Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere. A fellépés napján az is kiderül, vajon az időjós medvék kedvence idén az „Asszem visszafekszem“ című sláger lesz-e a Konyhanyelv című lemezről.

A Konyha bemutatkozó albuma december elején jelent meg a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadónál. A Konyhanyelv egyedi színt hozott a magyar könnyűzenei palettára, és nagyon pozitív kritikákat kapott. A zenekar a 60-as, 70-es évek fésületlen, bájos rockzenéjéből táplálkozik, ugyanakkor sokféle stílus felé elkalandozik és erőteljes, modern hangzást nyújt. Az izgalmas zenei ötletekkel megfűszerezett dallamokat szókimondó, vicces, okos dalszövegek teszik teljessé. A Kiskifli című punkos rock and roll szerzemény például egy szakítás történetét meséli el sok humorral. Mivel a refrénben szerepel az „Ugye, hoztál fogkefét?“ sor, a rajongók ennél a dalnál rendszeresen fogkeféket dobálnak fel a színpadra.

Erre a látványosságra is lehet számítani február 2-án a budapesti Gozsdu Manó Klubban, ahol két hónapos kihagyás után újra koncertezik a Konyha. Az est vendége Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere lesz. Az együttműködés ötlete egy decemberi Random Trip koncerten fogant meg. Szepesi Mátyás, a Konyha gitáros-énekese és Iván egyaránt meghívást kaptak az improvizációs estre, ahol hamar kiderült: remekül tudnak együtt játszani.

- Hasonló a stílusunk, mindketten a hatvanas-hetvenes évek zenéjének megszállottjai vagyunk, emellett pedig nyitottak a műfajok tekintetében. A koncerten egy némileg átgyúrt Konyha-dal mellett egy közös feldolgozást is eljátszunk, de hogy mit, az a fellépés napjáig legyen meglepetés– mondta Szepesi Mátyás.

A Konyha koncertjének napján az is kiderül, hogy mikor lesz már a tavasz. A néphagyomány szerint ha február 2-án a medve kijön a barlangjából, és a napsütésben meglátja az árnyékát, akkor visszabújik, mert hosszú lesz a tél. Ez esetben a Konyha új slágere, az „Asszem visszafekszem“ című dal aznap nemcsak a közönség, hanem a mackók kedvence is lesz.

Az „Asszem visszafekszem“ klip linkje:
http://www.youtube.com/watch?v=oYXQXmXv8q8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése