2012. március 6., kedd

A bristoli jövőkutató, Dj Cheeba Budapesten


Március 8-án egy nem mindennapi lemezlovas, Dj Cheeba vendégeskedik az Akvárium Klubban. A méltán híres angliai skreccs mester a Ninje Tunes Solid Steel rádióműsorában keveri a zenéket a lehető legkifinomultabb és egyben a legeklektikusabb stílusban. A bristoli dj védjegyének számít, hogy a klasszikus breaket, hip-hopot, elektrot, rockot, gyermekdalokat, drum and bass-t páratlan technikával és meglepő humorral keveri, amit megfűszerez egy ütős vizuállal.

Cheeba küldetése, hogy minden zenét és képet a lehető legkreatívabb módon szétvagdosson, majd összerakjon.

2008-ban az igen elismert stílusokon átívelő 'The Case of the missing Records' című mixével Cheeba elnyerte a 'Solid Steel Mix of the Year' elismerést, s azóta hívatalosan is csatlakozott a Solid Steel családhoz, ahol olyan legendákkal dolgozik együtt, mint Coldcut vagy Dj Food.

A műsornak köszönhetően Cheeba jó néhány rajongót szerzett világszerte és megkérdőjelezhetetlen kreativitással összeállított videó szettjeivel mindenhol kitűnik kortársai és egykori hősei közül.

Cheeba mindenkinél mélyebbre ás le, és olyan utazásra visz, ahol rég elfeledett ritmusok videók és zenék csendülnek fel.

A művész egy igen nagy horderejű fellépéssorozaton van túl, ahol három lemezlejátszón két laptopon és keverőkön, élőben mutatott be részleteket különböző mixeiből, Cheeba az Akváriumbéli fellépésére is egyedülálló produkcióval készül, ahol szokásához híven igyekszik a határokat még inkább kitolni.

A hagyományos lejátszókat és egy programot használva, bakelitről vezérli a videókat, ezzel a hang és képegyüttes szkreccselését és az azokkal történő zsonglőrködést is behozta mixeibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése