2012. március 12., hétfő

A Mrs. Columbo különleges felkérése


Különleges együttműködésre kérte fel a Mrs. Columbo zenekart egy audiovizuális alkotócsoport.


A Limelight Projection a világ számos pontján kápráztatta már el a közönséget fényfestészeti alkotásaival és 3D-animációs épületvetítéseivel. A közelmúltban Lengyelországban, Brazília több városában és az Egyesült Arab Emirátusokban szerepeltek óriási sikerrel különböző fényfesztiválokon.

Több mint másfél év elteltével láthatjuk őket újra itthon, a Pécsi Tavaszi Fesztivál Jazz Hétvégéjén, ahol is a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit Udvarának egyik épületét keltik életre az erre az alkalomra készült 3D "videomapping"-gel. Ennek a rendkívül látványos vetítésnek központi eleme a hozzá kapcsolódó zene, melynek komponálására az alkotócsoport a Mrs. Columbo zenekart kérte fel pár hónapja. A lányok óriási izgalommal vetették bele magukat a közös munkába és elkészítették első teljes mértékben önálló szerzeményüket, melynek címe: The sunny side of jazz.

A zene hónapokon át közösen készült az épületre vetítendő vizuális elemekkel, sőt, tulajdonképpen a március 22. és 24. között Pécsett minden este látható architekturális vetítés vizuális tartalmát a Mrs. Columbo szerzeménye vezérli, hasonló összhangot alkotva, mint egy VJ és egy DJ az elektronikus zenei partykon, de egyedülálló módon egy teljesen más zenei műfajban!

A két művészcsoport közös alkotása mutatja meg a jazz igazán napos oldalát, mely a zenekar egyfajta mottójaként is értelmezhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése