2012. március 13., kedd

Vadiúj csajbanda: Stooshe



A Stooshe első számú szabálya, hogy nincsenek szabályok!

A londoni csajtrió darabokra tépte a lánybandák szabálykönyvét. Tabu téma náluk nincs, a káromkodás nem tilos, és elmebeteg cuccokat húznak magukra - mindemellett nagyon tudnak énekelni.



Alex Buggs, Courtney Rumbold és Karis Anderson a 90-es éveket gyúrja össze a jövő hangzásával, mintha a Salt & Pepa-t az Odd Future-rel, az En Vogue Jay-Z-vel, vagy a TLC-t a The Supremes-szel társítanánk.

A nevük egy szójáték: a ‘stoosh’ az utcai szlengben többek között drágát jelent, a szó végi "she", azaz "ő" pedig a Spice Girls által bevezetett "girl power" életfilozófiát képviseli. Karis (22), az "okos tetkós", aki tánc- és énekleckéket vett 3 éves kora óta, Courtney (19), a "mókás hajú nyugis csaj", aki színházi képzést kapott és Alex (22), a "cicis dilis kékvérű", akinek a nagynénje királynő volt Ghána Ashanti régiójában, 10 hónapja még szólóban próbálkoztak. Aztán Jo Perry dalszerző és Di Barrand stylist, akik épp érdekes lányokat kerestek, külön-külön meglátták Alexet majd Courtney-t a Top Shopban, nem sokkal később pedig Jo megismerte Karist a myspace-en, és egyben is volt a csapat. A Stooshe 2011 januárjában megalakult, a csajok pedig részt vesznek a dalszerzésben is.

A - már nemzetközi piacra is szánt - második kislemez, a "Love me" a brit hivatalos kislemez listán épp most debütált az 5. helyen. Travie McCoy, kedvenc rapperünk a Gym Class Heroes-ból, is közreműködik a dalban.

Íme a klip: http://www.youtube.com/watch?v=Rcxnwv7yaQk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése