2012. március 3., szombat

John Mayer: Born and Raised

A Sony Music/Columbia Records örömmel jelenti be, hogy a Grammy-díjas énekes, dalszerző és zenész, John Mayer következő albuma május 21-én "Born And Raised" címmel kerül a boltok polcaira. Az új album első slágere, a "Shadow Days" március 5-től letölthető az iTunes zeneáruházból.

Mayer "Born and Raised" című korongját Don Was közreműködésével készítette, aki korábban olyan hírességek albumán dolgozott, mint a Rolling Stones, B.B.King vagy Bonnie Raitt. Olyan rocklegendák kölcsönözték hangjukat a címadó dalban, mint David Crosby és Graham Nash, míg a közreműködők között olyan híres zenészeket találunk, mint a billentyűs Chuck Leavell (Rolling Stones, Eric Clapton, The Allman Brothers Band), a basszusgitáros Sean Hurley vagy a dobos Aaron Sturling. A "Something Like Oliva" című dalban Jim Keltner dobol vendégszereplőként, míg a turnékon David Ryan Harris énekel és játszik gitáron, Doug Pettibone gitározik, Michito Sanchez pedig ütőshangszeren játszik.

Mayer bejelentette, hogy egy 18 állomásos tavaszi turnéra indul április 9-én Bloomingtonból, és olyan nagyobb városokban ad koncertet, mint Detroit, Providence, Buffalo, Memphis, Kansas City, Las Vegas vagy Phoenix. Március 17-én Austinban a South By Southwest színpadán ad koncertet, míg április 29-én a New Orleans Jazz and Heritage Festivalon lép fel.

Mayer várva várt albuma és turnéja a "Battle Studies" című lemezt követi a sorban. Az előző korong 2009 novemberében debütált az első helyen, és néhány hét alatt el is érte a platina státuszt Amerikában. 2010-ben az album dalait népszerűsítő turnéra indult a zenész, aki Amerika-szerte telt házas koncerteket adott, és ennek a turnénak köszönheti karrierje eddigi legjobb kritikáit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése