2013. február 14., csütörtök

Gotye, a Mumford & Sons és Taylor Swift is a nyertesek között

55. alkalommal osztották ki a Grammy-díjakat. A angol folk-rock kvartett, a Mumford & Sons két jelölést is díjra váltott: a legfontosabbként számon tartott “legjobb album” kategóriában szoros mezőnyben győzedelmeskedtek, de Big Easy Express című filmjükért is díjat zsebeltek be.

Az este további nagy nyertesei közt van még Gotye. A Kimbrával közösen készített Somebody That I Used To Know című dalával elnyerte az év legjobb felvétele és a legjobb pop duo/együttes előadásáért járó díjakat, és Making Mirrors című albuma lett az év alternatív lemeze is.

Jay-Z hip-hop uralma a Grammyn is érezhető volt, ő szintén három díjat zsebelt be a Kanye Westtel közösen készített Watch The Throne lemez kapcsán: a Niggas In Paris című dal a legjobb rap-előadás és a legjobb rap-dal díját nyerte, míg a Frank Ocean közreműködésével készült No Church in the Wild lett a legjobb kollaborációs dal. Ocean egyébként szólóban is diadalmaskodott, ugyanis a channel ORANGE lett a legjobb kortárs album. A negyedik rap-kategóriában (legjobb rap album) pedig Drake és a Take Care győzedelmeskedett.

A díjazottak közt van még Björk a Biohpiliával, Rihanna videoklipje, a We Found Love, de Taylor Swift sem távozott üres kézzel: Az éhezők viadalához készített, Civil Warsszal közös Safe & Sound című dalát is elismerte az akadémia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése