2013. február 20., szerda

Wolfgang Gartner: Channel 42

A “Channel 42” ötlete újra összehozta deadmau5-t és Wolfgang Gartnert, akik korábban az "Animal Rights"-on dolgoztak közösen. Most ismét egy ultra dögös klubslágert alkottak, a "Channel 42" titokzatos groove-jait körülölelő zongoraszólam tagadhatatlanul lángra lobbantja a hallgatót. A szerzeményt GTA, Nom De Strip és Eekkoo remixében is meghallgathatjuk.

deadmau5 továbbra is a legnagyobb fesztiválok egyik húzóneve, többek között a Wireless, iTunes Festival, Lollapalooza, Sonar, Ultra, és Coachella résztvevői tombolhattak a fellépésein. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a 3 Juno-díj, a 4 Grammy-díj jelölés és számos más rangos elismerés. Ő volt az első kanadai elektronikus zenei művész, aki a Toronto-i Rogers Centre-ben teltházas bulit tartott. Ezen kívül egy elképesztő rekordot is a magáénak tudhat, a Rage Against the Machine csúcsát megtörve 6 egymást követő este lépett fel a legendás New York-i Roseland Ballroom-ban.

deadmau5 nemrégiben csatlakozott a Nokia lenyűgöző fény- és zenei kísérletéhez. Pontosan egy évvel azután, hogy elkészítették a legnagyobb fényshow-t Londonban – 4D-s kivetítővel, ami befedte a Millbank Tower-t – a mobilóriás cég deadmau5 közreműködésével egy egész londoni teret változtatott át audio-vizuális élménytérré.

Joel Zimmerman, azaz deadmau5 masszív rajongói bázist tudhat maga mögött. A Facebook oldalát már több mint 7 millióan kedvelik, a Twitteren pedig 2 millió követője van. Lehetőséget adott az érdeklődőknek, hogy élő közvetítés során láthassák az új dalok születése mögötti kreatív folyamatokat, majd a végeredményt feltöltötte a Soundcloud oldalára, hogy mindenki meghallgathassa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése