2013. február 6., szerda

Ősbemutatók a Magashegyi Underground szimfonikus koncertjén

Ősbemutatók a Magashegyi Underground szimfonikus koncertjén

Szimfonikus nagykoncertje főpróbahetét tartja a Magashegyi Underground. A zenekar és a mintegy 40 közreműködő művész az utolsó simításokat végzi az új dalokon, amelyek ősbemutatója február 8-án, pénteken lesz a budapesti Művészetek Palotájában. Az est vendégei, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter költő és Fehér Balázs, a Carbonfools énekese ezen a rendhagyó koncerten lépnek fel először szimfonikus nagyzenekarral.


Elkezdődött a főpróbahét a Magashegyi Underground életében. A csapat tagjai éjt nappallá téve próbálnak a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes és a Discantus Énekegyüttes tagjaival a péntek esti koncertre. A csaknem ötven muzsikus már összeszokott csapatot alkot, de a korábbi két, teltházas MüPa-fellépéshez képest február 8-án új műsorral lépnek színpadra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A bátran kísérletező Magashegyi Underground felfrissítette a legnagyobb slágereit, emellett ezen az estén ízelítőt ad a készülő új nagylemezéről is, amelyen hónapok óta intenzíven dolgozik. Az albumra 11 szerzeményt már megírtak a megszokottól némileg elektronikusabb hangzással, amivel még inkább ki akarják aknázni a magasságok és mélységek közötti lehetőségeket. A közönség pénteken este öt új dal ősbemutatóját hallhatja a Művészetek Palotájában.

Az est egyik vendége Závada Péter kortárs költő és slam poetry előadó, az Akkezdet Phiai tagja, aki szintén egy ősbemutató főszereplője lesz.

- Ismerem a Magashegyi Underground munkásságát, de korábban nem dolgoztunk együtt. Izgalmasnak találtam azt a kissé titokzatos, melankolikus, ködös, szürke, téli gitárzenét, amit a fiúk átküldtek nekem, ezért mondtam igent a felkérésre. Két versemnek hasonló a hangulata, ezeket fogom spoken word-stílusban előadni erre a dallamra. A refrénhez Tariska Szabolcs írt szöveget, amit Bocskor Bíborka fog elénekelni. Abból a szempontból is nagy újdonság lesz az életemben ez a produkció, hogy bár a MüPá-ban kétszer már felléptem, ez lesz az első alkalom, hogy szimfonikus zenekarral adhatok elő egy dalt
– mondta Závada Péter.

Fehér Balázs, a Carbonfools énekese számára is új élmény lesz ez a vendégszereplés.

- Először énekelek a MüPa nagytermében, és először lépek fel komolyzenészekkel, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. A készülő szólólemezemről fogom előadni a Down című számot, aminek a zeneszerzője Toldi Miki, a Magashegyi Underground dobosa. Ennek a dalnak a jellegzetessége a pulzáló, lüktető ritmusa, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan adják vissza ezt a hatást a szimfonikusok
– mondta Fehér Balázs.

A Magashegyi Underground szimfonikus fellépésén koncertfilmet is forgatnak, ezért a zenekar látványos fénytechnikai megoldásokkal is készül. A felvétel az új nagylemez dvd-mellékleteként jelenik majd meg. A február 8-i fellépésre már csak néhány jegy kapható. 


Bocskor Bíborka (Fotó: Zsólyomi Norbert)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése