2013. február 14., csütörtök

Lesz, volt, van mindig egy nő – zenés irodalmi est

A Belmondo zenekar dalszerző-frontembere lesz a vendég azon a zenés irodalmi felolvasóesten, amit február 19-én, kedden tartanak a budapesti Roham Bárban. A férfi-nő kapcsolatokat érintő műsor címét is Czutor Zoltán egyik legnagyobb slágerének szövegéből kölcsönözték: Lesz, volt, van mindig egy nő.

Két írónő, egy színész és egy zenész várja a közönséget február 19-én, kedden este 7 órától a budapesti Roham Bárban. Egyikük Tallér Edina írónő, aki 2007 óta publikál irodalmi lapokban, és A húsevő című első kötete 2010-ben a Könyvhétre jelent meg. Az esten közreműködik Kupa Júlia írónő, akinek a nevét jól ismerik slam poetry körökben is, a színész pedig a Vörösmarty-díjjal jutalmazott Gerner Csaba. A zenész ezúttal Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere.

- Ez a felolvasóest rendszeresen jelentkezik, és pár hónapja kerestek meg a vendégszereplés ötletével. Elmentem az egyik műsorra, és nagyon tetszett, amit láttam, hallottam. Kiderült, hogy Csaba gitározni is szokott, és gyakran játssza a Belmondo dalait ezeken az esteken. Eleinte csak arról volt szó, hogy zenészként veszek részt a programon, de mivel a dalszövegeken kívül rövid prózai szövegeket, ha úgy tetszik karcolatokat, novellákat is írok, ezekből is beépítettek néhányat a kedd esti előadásba. Mivel a férfi-nő kapcsolat hangsúlyosan jelen lesz, az est címe „Lesz, volt, van mindig egy nő” lett, ami a zenekarom egyik legismertebb slágerének a refrénje – mondta Czutor Zoltán, akit 2011-ben tüntettek ki az Artisjus - Az év szövegírója elismeréssel.

Az irodalmi felolvasóesten a versek és prózák között természetesen zene is lesz. A Belmondo frontemberét elkíséri a zenekar másik tagja, Fekete János Jammal beatbox előadó is, akivel a Mikor, a Lesz, volt, van, a Minden nő és a Szabadon című slágerek mellett feldolgozásokat is játszanak.

Az esemény meghívója:
http://www.facebook.com/events/516542685053100/

További információ:
www.belmondo.hu/
http://www.facebook.com/BelmondoBand
http://www.facebook.com/RoHAM.Club



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése