2013. február 14., csütörtök

Jake Bugg

Anglia legújabb slágergyárosának ajánlólevelét olyanok írták, mint Noel Gallagher és a The Stone Roses. Jake Bugg hirtelen jött népszerűsége alapján akár a jó kapcsolatokról is beszélhetnénk, ha nem egy Nottinghamben felnőtt, 18 éves kölyökről lenne szó.

Bugg 14 évesen kezdett el pengetni nagybátyja ősrégi gitárján, majd rövid idő alatt komplett darabokkal állt elő. Ezeket hallhatta meg Noel Gallagher, mikor felkérte londoni és manchesteri koncertjének megnyitására, ezt pedig egy lemezszerződés követte.

Első stúdiózására egy köteg fiókban tárolt dalszerzeménnyel érkezett és hamarosan olyan slágerek születtek, mint a Two Fingers, ami Bugg gyökereiről szól vagy az Ultimately, amiben a zenébe való menekülést írja le.

“Sok dalom az eddigi életemről szól. Nem tudom túl jól elmagyarázni, de mindegyik szövegemet személyes tapasztalat ihlette. Próbálom nem túlgondolni ezeket és csak sodródni az árral.“


Ez a kulcs Bugg zenéjéhez, ami annyira természetes, valódi és nem átgondolt, hogy csak a lélek legmélyéről jöhet. Egyszóval Jake Bugg a legizgalmasabb új énekes és dalszerző Nagy-Britanniáiban

Web: https://twitter.com/jakebugg
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=J9XwFecNXyU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése