2013. február 20., szerda

Hamarosan érkezik a negyedik Yeah Yeah Yeahs-lemez

Idén tavasszal, pontosabban április 15-én érkezik a soron következő Yeah Yeah Yeahs-album. A Mosquito névre keresztelt lemez borítója már most igen nagy port kavart, és ez nem véletlen.

“Olyan zenét szeretnénk csinálni, ami a rajongóinkból heves érzelmeket vált ki. Fel akarjuk őket kavarni, bármit is jelentsen ez.”-
nyilatkozta az énekesnő, Karen O - “Ez a lemez tele van érzelmekkel, olyan, mint egy kötél, amit ledobtak nekünk az árokba, mi pedig felkapaszkodtunk rajta és leporoltuk magunkat. Remélem, ezzel mások is így lesznek, a rajongóinkat is felrántja majd a mélyből. Alig várjuk, hogy hirdethessük ezt a pozitív igét.”

A produceri munkálatokat Dave Sitek, a TV On The Radio gitárosa és Nick Launay (aki dolgozott már az Arcade Fire csapatával és a Public Image Ltd-vel is) osztotta meg egymást közt, de egy dal erejéig az egykori LCD Soundsystem-vezér James Murphy is beszállt.

“Egy sokkal játékosabb, mondhatni lo-fis irányból közelítettük meg a dolgot. A legtöbb demót a mi kis manhattani alagsori stúdiónkban vettük fel. Szerintem sokféle hangulat keveredik rajta, és talán jobban ki is bontottuk a dalokat. Még egy kis reggae és minimalista pszichedelikus hatás is érződik rajta. Néhol nyers, néhol kaotikus, néhol pedig álmodozó. Pont, mint mi.”- mesélt az albumról Karen O.

Az együttes első albumát a New York Times az év lemezének választotta, a Rolling Stone, a Pitchfork és az NME pedig az évtized legjobb albumai közt emlegette, de második és harmadik korongjuk is ott volt minden fontosabb zenei magazin év végi listáján. Az együttes 3 stúdióalbuma közül mindegyik kapott Grammy-jelölést.

Web: http://www.yeahyeahyeahs.com
Teaser:
http://youtu.be/_Ce365czGC0 http://youtu.be/9ZwFrbXnKX4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése