2013. február 14., csütörtök

Spock’s Beard: új lemezzel tér vissza a progresszív rockzenekar

A progresszív rockzene 20 éves mesterzenekara, a Spock’s Beard áprilisban új albummal jelentkezik: a Brief Nocturnes and Dreamless Sleep megjelenése alkalmából az amerikai csapat Budapestre is újra ellátogat, ahol május 12-én játszanak az A38 Hajón.

Spocknak volt-e szakálla? Teheti fel a kérdést az egyszeri Star Trek rajongó, és az igazi fanatikusok emlékeznek is arra az egyedüli, egy párhuzamos univerzumban játszódó epizódra, ahol a vulkáni csillagflotta tiszt valóban kecskeszakállt viselt. Egy kivételesen jól sikerült, átmulatott éjszaka után érezték magukat úgy a Morse fivérek, mintha már-már ők is egy másik univerzumban lennének, és végül ez a merész gondolat lett zenekaruk nevének ihletője is – így született meg 1992-ben a Spock’s Beard (Spock szakálla). A név ma már önálló életre kelt, és a zenekar a progresszív rockzene egyik rangos képviselőjévé vált, mely ugyanazt a progresszív érzést viszi át a hard rock zenébe, amit a Dream Theater a metalba vagy a Flower Kings a rockzenébe.

Az együttes eddig 10 stúdióalbumon tárta a nagyközönség elé a Genesis vagy éppen a Yes által is inspirált dalait, a 11. kiadvány pedig az április 1-én megjelenő Brief Nocturnes and Dreamless Sleep lesz. Ez a lemez lesz a 2011-ben kialakult új felállás első közös munkája, hiszen az alapító gitáros, Alan Morse és a basszeros, Dave Meros, valamint a ’96-ban csatlakozott Ryo Okumoto billentyűs mellé ekkor csatlakozott Ted Leonard énekes, valamint egy régi ismerős, Jimmy Keegan dobos.

A gondosan kimunkált daloknál a zenészek figyeltek arra, hogy minden lemezen hallható mozzanat pontosan előadható legyen élőben is, így biztosak lehetünk benne, hogy az A38 Hajó színpadán is éppúgy hangzik majd el minden, ahogy a lemezen is hallható. Az új kiadvány fifikás, provokatív és meglepő egyben, így a régi slágerekkel együtt minden adott lesz ahhoz, hogy május 12-én egy remek koncertet láthassunk - mely éppen annyira lehet hihetetlen élmény, mintha Spocknak szakálla lenne.

a Livesounds bemutatja:
2013. május 12., vasárnap 20 óra,
Budapest, A38 Hajó
Spock’s Beard koncert
Belépő: 6500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
http://www.spocksbeard.com/
https://www.facebook.com/events/423556721053338/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése