2013. február 25., hétfő

Kamuregesek, netes ragadozók és kettétört szívek az MTV új dokurealityjében

Átütő felismerések, megrázó fordulatok és hollywoodi szuperprodukciókba illő romantikus végkifejletek – a Kamureg napjaink egyik legérdekesebb kérdését boncolgatja, avagy találhatunk-e a neten párt magunknak. Lehetséges elkerülni az internet ragadozóit? Veszélyesebb a Facebookon randizni, mint a való életben? Nev Schulman, a Catfish című, 2010-es film készítője és barátja, Max Joseph a sorozatban lerántja a leplet arról, mire érdemes figyelni, ha kiválasztottunkkal öt éves chatelés után találkozunk először!

„Minden epizódban összehozunk két olyan embert, akik korábban élőben még sosem találkoztak, így járunk utána, hogy a kapcsolatuk átverésen alapszik-e.” – mondja Nev Schulman, aki amellett, hogy kvázi idegeneknek szervez randikat az MTV legújabb sorozatában, a valóságshow legfrissebb újításának azt tartja, hogy csontig hatoló őszinteségével a Kamureg képes a téma iránt szkeptikus nézőket is megnyerni magának.

Az egyik rész szőke naíváját, Sunny Cross-t, akit netes partnere csúnyán átvert, nemrégiben letartóztatták ittas vezetés miatt. Elmondása szerint ember legyen a talpán, akinek magassarkúban nem csúszkál a lába a pedálon. Mindez persze nem ésszerű magyarázat arra, hogy a nő szembe haladt a forgalommal és kis híján letarolt egy másik járművet. „A mai napig sem tudtam feldolgozni a velem történteket, talán ennek is köszönhető, hogy ekkorát botlottam.” – nyilatkozta egy amerikai bulvárlapnak.

Max Josephet, a Kamureg társproducerét először csak a műsorral járó utazási lehetőségek csábították, ahogy azonban szinte összebarátkoztak műsoruk főhőseivel, szívügyének kezdte érezni, hogy nyakon csípje a kamuregeseket. Így szívből dühítette, amikor például a levakarhatatlan Mhissy bosszúszomjától elvakulva mindent megtett azért, hogy ex-barátja hozzá hasonlóan magába zuhanjon és egyedül maradjon.

Az interneten való ismerkedés Nev és Max szerint semmivel sem veszélyesebb, mint klubokban és bárokban vadászni, viszont ha az ember észben tartja, hogy a virtuális valóságban is hasonló szabályok érvényesek, mint az éjszakai életben, akkor elkerülhetőek a lehangoló élmények, ráadásul a műsorban megismerkedhetünk olyan alapvető fogásokkal, amik lebuktathatják a kamuregeseket.

A dokureality üzenete univerzális, ugyanakkor a fiatalos vonalon haladva a Kamureg rávilágít, nem számít, hol vagyunk, milyen nyelvet beszélünk, milyen iskolákat végeztünk el, a torokszorító magánnyal megküzdve akár az internet is lehet az a hely, ahol virtuálisan, de végre kitörünk a négy fal közül.Kamureg – február 17-től minden vasárnap 19:25-től az MTV műsorán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése