2012. január 25., szerda

Gym Class Heroes


A Gym Class Heroes első nagykiadós albuma, a The Papercut Chronicles 2005-ben jelent meg. A lemezen található "Cupid's Chokehold/Breakfast in America" című bombasláger sikerének köszönhetően részt vettek a The Warped Tour-on. A Papercut friss színeket hozott a hip-hop-ba: élő hangszerek, vicces dalszövegek, és fülbemászó dallamok, amikért Travie McCoy frontember a felelős. Azóta a Gym Class Heroes megvetette a lábát a popzene legizgalmasabb előadói között, slágerlistás első helyekkel, turnékkal és rengeteg zenei díjjal.

Az ötödik - nálunk március 12-én megjelenő - album címe, a The Papercut Chronicles II arra utal, hogy a zenekar egyszerre fejlődik, és marad hű a gyökereihez. McCoy így beszél a lemezről: “Zeneileg és szövegileg is kitölti az űrt az akkor és a most között. Amikor a Papercut Chronicles megjelent, épp hogy kijöttünk a gimiből. Azóta felnőttünk, megnősültünk, apák lettünk…amin én magam keresztül mentem, az hallatszik az új dalokban.”

A frontember, Travie McCoy 2010-ben belekóstolt a szólópályába is, a Lazarus című albumával, melyen az év egyik legnagyobb slágere, a "Billionaire (km. Bruno Mars)” is megtalálható. Ám Travie mégis úgy érzi, hogy az új Gym Class Heroes lemez szövegei sokkal személyesebbek lettek, mint a szólólemezé.

Mindent egybevéve, a The Papercut Chronicles II a Gym Class Heroes örömteli visszatérése, melyet a rajongók pozitív üzenetei is segítettek. “A rajongóink a legnagyobb inspirációink” - mondja McCoy. - “Emlékszem, amikor egy Fall Out Boy koncerten először láthattam, hogy minden rajongó énekli a szövegeket. Az, hogy ez most nálunk is így van, a legjobb dolog a világon. Már dalszerzés közben is arra gondolunk, milyen klassz lesz majd élőben előadni, amikor a gyerekek is énekelnek velünk. A rajongóink miatt akarunk egyre jobbak lenni.”

Az "Ass Back Home" klipje: http://www.youtube.com/watch?v=ltOR2VzDZFM


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése