2012. január 25., szerda

Eurovíziós Dalfesztivál 2012

Forrás: MTVA, Zih Zsolt

Hihetetlen csodákat hozott az életembe az Eurovíziós Dalfesztivál, és most újra ennek a lázában égek – árulta el D. Tóth Krisztának Wolf Kati, aki a magyar eurovíziós zsűri tagjaként volt a DTK Show vendége.

Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rákay Philip és Rakonczai Viktor. A magyar eurovíziós nemzeti válogató, A Dal című háromrészes show zsűritagjai a szombati első elődöntő előtt a DTK Show-ban meséltek az előválogatás emberpróbáló óráiról. „Egy napot töltöttünk a zsűrizéssel, de többnek tűnt...” – nevetett Kati. A hosszúra nyúlt előzsűrizés során végighallgatott dalok között Rakonczai Viktor szerint van egy speciális kategória, a „lassú méreg”. „Többszöri meghallgatásra adja meg magát az ilyen szám, erre viszont nincs idő a dalfesztiválon” – mondta a nagy múltú versenyt háromszor is megjárt előadó-dalszerző. „Ha már lassú méreg, akkor ott van a „rögtön ölő”. Amikor tíz másodperc utánsikítva menekültünk” – tette hozzá Philip, mire Csiszár rávágta: sokszor találkoztunk a „zöld mambával” is, ezek ahárom másodpercesek... Wolf Kati viszont elmondta: sok olyan dal is volt, amelyikre tíz másodperc után mind a négyen egyszerre mondtak igent.

A zsűritagok arról is beszéltek D. Tóth Krisztának, melyikük milyen karakterű ítész lesz a szombatonként élőben sugárzott eurovíziós show alatt. Rakonczai Viktor és Wolf Kati korábbi eurovíziós tapasztalataikat szeretnék szem előtt tartani a mérlegelés során, Csiszár Jenő és Rákay Philip pedig viccesen a Muppet Show két öregének szerepére csaptak le.

DTK Show január 26., csütörtök 21.00 m1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése