2012. január 30., hétfő

Beatboxossal mutatja be lemezét a Belmondo


A Belmondo zenekar február 11-én a budapesti Corvintetőn tartja lemezbemutató koncertjét. A Mikor című új album dalai és a korábbi slágerek szokatlan formában majd csendülnek fel, hiszen a beatbox előadó Jammal lesz a koncert vendége.


A Belmondo negyedik stúdióalbuma, a Mikor november végén jelent meg tizenkét új szerzeménnyel és egy Nyers-dal újrahangszerelt változatával. A zenekar február 11-én a budapesti Corvintetőn tartja lemezbemutató koncertjét. A közönség az új dalokat és a régi slágereket is hallhatja, ráadásul a többségüket egészen szokatlan formában. A koncert vendége ugyanis Jammal, vagyis Fekete János beatbox előadó lesz, akit a közönség többek között a Csillag születik című tévéműsorból ismerhet.

- Régi tervünk volt, hogy együtt dolgozzunk egy beatbox előadóval, és ezt valósítjuk meg a lemezbemutató koncerten. Jammal ugyanabban a zeneiskolában tanult, ahol a Belmondo zongoristája, én pedig egy VIII. kerületi rendezvényen láttam, ahol lenyűgözött a tudása. A szájdobolás különleges ízt ad majd a lemezbemutató koncerten elhangzó dalainkhoz. Eredetileg a Mikor, a Savam van, a TV-ben és a Rájár a rúd című dalokat akartuk közösen előadni, de a próbák közben kiderült, hogy Jammal nemcsak a beatbox, hanem a különböző effektek mestere is, ezért valószínűleg több számunkban is kellemes meglepetést okoznak majd a rögtönzései - mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar Artisjus-díjas dalszerző-frontembere.

A zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy Mikor című lemezüket az Exit magazin beválasztotta 2011 legjobb magyar albumai közé. Mint ismert, a címadó felvételt pedig az MR2 Petőfi Rádió hallgatói szavazták be az elmúlt tíz év legkedveltebb magyar dalai közé.

Ízelítő a próbáról:
http://www.youtube.com/watch?v=JAKDabixZJU&feature=youtu.be

További információ:
www.belmondo.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése