2012. január 14., szombat

A Sziget Európa legjobb fesztiválja

A Sziget lett az első a kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésen.
Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésén. A verseny keretében közel 400 ezer szavazó voksolt 2011 legjobb eseményeire, különböző kategóriákban a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által életre hívott European Festival Awards szavazásán.

A Sziget a „nagyfesztiválok” versenyében mérette meg magát, ahol huszonöt másik európai fesztivállal, köztük a véghajrában a dán Roskilde-vel, a német Hurricane-nel, a skót T In The Parkkal és a belga Tomorrowland fesztivállal versengett s végzett végül az első helyen.

A díjátadó gálát – mely egyben a nemzetközi fesztiválszakma egyik fontos rendezvényének, az Eurosonic Noorderslagnak a nyitóeseménye is – január 11-én szerdán, az esti órákban tartották a hollandiai Groningenben. Az elismerést idén harmadik alkalommal adták át.

Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője elmondta: „Az elismerés megerősít minket abban, hogy jó úton járunk akkor, amikor – ellentétben a legtöbb nemzetközi fesztivállal – nem csak a zenei kínálatra, de a kulturális sokszínűségre, a különböző kisebbségek kultúrájának bemutatására, a civil törekvések népszerűsítésére valamint a szolgáltatások változatosságára is nagy hangsúlyt fektetünk”. Gerendai hozzátette: „Végre most jó hír is megjelenik Magyarországról a nemzetközi sajtóban, amire mindig is törekedtünk, hiszen számunkra is fontos, hogy milyen az ország megítélése.”

A nagyfesztiválok első helyezése mellett a Sziget bekerült még egy kategóriában a legjobb öt közé, mégpedig a zenészek szavazatai alapján.
(forrás: Kreatív Online )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése