2012. január 16., hétfő

Exkluzív: Mickey Simon


Mickey Simon Dj és zeneszerző, producer. Tehetségét édesapjától örökölte, aki kitűnő muzsikus, ezért sok zenét hallgattak, és zongorázni is tanult. Több műfajban is kipróbálta magát, amíg megtalálta saját, egyedi stílusát, és az egyik legnépszerűbb Dj. között szerzett nevet. Kedvenc stílusa a Dream Trance.
 

Top Magazin: - A biográfiádban az olvasható, hogy az utóbbi években nem volt számottevő fellépésed. Mi ennek az oka?
M.S: - Tíz évvel ezelőtt egy kicsit elfáradtam, és inkább a zeneszerzésre, valamint a lemezkészítésre kezdtem koncentrálni. De mára a szakma új kihívásokat tartogat. Már nem elég simán csak állni a Disco pult mögött, és rakosgatni a lemezeket. Az ingerküszöb megemelkedett. Az embereket le kell hengerelni, le kell nyűgözni, el kell varázsolni. Show-val, és zenével! Ezt egy küldetésnek érzem. Itt az ideje visszamászni a lemezjátszók mögé, és megmutatni, hogy magyar viszonylatban is lehet pontosan akkora bulikat csinálni, mint külföldön bárhol. Mitől is lenne ez másképp? Hiszen ugyanazokat a technikákat, ugyanazokat az eszközöket használjuk, mint tengeren túli kollégáink. Épp csak megfizethetőbb áron.

T.M: - Küldetésről beszéltél. Hogyan kell ezt pontosan értelmezni?
M.S: - Úgy, hogy egyfajta küldetésnek tartom azt, hogy az elektronikus zenét kedvelő közönséget visszatereljük a normális mederbe. Hogy a fiatalok újra rádöbbenjenek, hogy a zene dallamokból, harmóniákból, érzelmekből tevődik össze, hangszerek vannak benne, és nem csak céltalan puffogásból, és csilingelésből áll. A Trance, maga a műfaj, az elektromos zenék koronázatlan királya. Egyszerre szép és dögös, egyszerre lehet rá könnyezni, vagy tombolni, szerelmek és barátságok kötődnek miközben szól. Egy szintetikus varázslat az egész. Ideje minél több emberhez eljuttatni, mert aki erről lemarad, az sosem tudja meg, hogy mit hagyott ki.

T.M: - A nemzetközi sajtó a legnevesebb Dj-k között említ, mégis nagyon visszahúzódó vagy. Mi ennek az oka?

M.S. - Erre két válasz is van. Egyrészt sosem népszerű akartam lenni, hanem mindig csak inkább elismert. Ha a szakma és a közönséged elismer, annyi bőven elég. Ebben az országban nem túl szerencsés népszerűnek, vagy közismertnek lenni, mert akkor rögtön odasorolnak a valóság show sztárok közé. Másrészt ebben az esetben nem az alany a fontos. A közönség a fontos, és a zene. Hogy le tedd a szíved a disco pultra, miközben játszol. Hogy az embereket felemeld, és pörgesd, tégy velük csodát, ameddig csak lehet. Hogy mindig a maximumra törekedj.

T.M. - Mitől lesz más a Barba Negra és a Dream World Productions együttműködése?

M.S. – Szinte mindenben. Professzionális fény és hangtechnikát használunk, egy teljesen professzionális Club-ban. Nem is annyira szimpla rendezvényekre készülünk, hanem inkább látványos, és lenyűgöző Show műsorokra Ilyen környezetben, ilyen buli Magyarországon még sosem volt. A hely elképesztően szép, kultúrált, és exkluzív. Shelb nagyon tehetséges, jó mixer, népes rajongótábora van, és rendkívül jó a zenei ízlése. Szeifert, csak úgy mint jómagam, nem csak egy Disc Jockey, hanem kiváló producer is, a karjaiban tartja közönséget, szinte ringatja, és terelgeti a népet, úgy ahogy akarja. Talán éppen ezért hihetetlenül népszerű, és sikeres. Jó ilyen emberekkel együtt dolgozni. Én meg egyszerűen csak köszönöm mindazoknak, akik még mindig, látnak, és éreznek bennem tehetséget.

T.M: - Felmerült, hogy a jövőben külföldi sztárokat is meg akartok nyerni az eseményhez. Mit tudhatunk erről?
M.S: - Így igaz. Nem is annyira a jövőben. Előrehaladott, és igen komoly tárgyalásokat folytatunk a nemzetközi DJ társadalom legkiemelkedőbb egyéniségeivel. Minden egyes alkalommal egy egy hatalmas kedvencet szeretnénk megnyerni ezekre az estékre. De neveket még nem árulok el. Minél több kellemes meglepetést szeretnénk okozni a közönségnek. 


http://www.wix.com/mickeyteam2011/dj-mickey-simon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése