2012. január 26., csütörtök

Szombaton indul A Dal!


Háromrészes élő tévéshow-ban keresik a magyar eurovíziós dalt

Szombaton indul az idei eurovíziós versenydalt kereső élő showműsor-sorozat az m1-en és a Duna World csatornán. Húsz vadonatúj dal, nagyszerű előadók és dalszerzők, különleges produkciók: ez lesz A Dal.

A teltházas szuperkoncertet adó Caramel, a hazai elektronikus pop egyik legjobbja, a Compact Disco, az Operettszínház szubrettje, Dancs Annamari, a színésznő-énekesnő Gallusz Niki és Vizy Márton, az eurovíziós rutinnal bíró Heincz Gábor Biga, a Megasztárban feltűnt Kállay-Saunders András, Kökény Attila és Bencsik Tamara, az utóbbi években már zeneszerzőként tevékenykedőKrisz Rudi, Pély Barna zeneszerző, jazz-zenész Pál Eszter és Pál István "Szalonna" társaságában és a kaméleon Tóth Gabi: ők az első hazai euovíziós elődöntő fellépői.

A január 28-ai, közel százperces élő adásban a versenydalok mellett Bayer Friderika is színpadra lép, és hosszú idő óta újra élő műsoban hallhatjuk tőle Magyarország eddigi legsikeresebb eurovíziós dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? című Jeney-szerzeményt. A másik meglepetésprodukció a Volare című egykori eurovíziós nyertes dal lesz – Kolovratnik Krisztián és Fenyő Iván előadásában.

A négytagú zsűri – Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip – véleménye mellett a nézők is jelentősen befolyásolhatják a továbbjutást. Csak sms-ben lehet szavazni, a műsorban elhangzó nem emeltdíjas sms-számra a világ valamennyi országából lehet voksokat küldeni. A visszaélések elkerülése érdekében egy számról maximum tíz szavazatot fogad a rendszer. Az elődöntőkben a zsűri pontozása alapján az első három dal jut tovább a döntőbe. Ezt követően indul az SMS szavazás, amelyben a többi hét előadóra lehet szavazni. Közülük a nézők által legjobbnak ítélt dalkerülhet negyedikként a döntőbe, ahol a nyolc dal tovább versenyez majd a győzelemért, az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon való elindulás jogáért.

http://www.youtube.com/watch?v=ubAl1TErH7I

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése