2012. augusztus 29., szerda


Barbra Streisand eddig kiadatlan felvételeit jelenteti meg
a Sony Music/Columbia Records gondozásában

A kiadvány "Release Me" címmel
bakeliten és CD-n október 8-án jelenik meg


Barbra Streisand magángyűjteménye az énekesnő minden egyes hangfelvételének eredeti példányát tartalmazza, melyek az elmúlt 5 évtizedben készültek. Az énekesnő most elérkezettnek látja az időt arra, hogy 11 eddig kiadatlan felvételt jelentessen meg, melyek egész karrierjén átívelnek: 1963-tól napjainkig vegyesen tartalmaznak dalokat. A "Release Me" címre keresztelt gyűjtemény október 8-án kerül a boltok polcaira bakeliten és CD-lemezen.

Páratlan karrierje során Barbra Streisand több mint 60 albumot jelentetett meg. Ezeknek az albumoknak a jelentős része tartalmazott volna olyan extra felvételeket, melyek a kiadáskor végül nem kerültek rájuk, és amelyeket az énekesnő egészen eddig a magángyűjteményében őrzött. Az elmúlt évben Barbra fáradtságot nem kímélve végignézte ezeket a felvételeket, míg végül összeállt a gyűjtemény, amely "Release Me" címmel a boltok polcaira kerül.

Az összeállításra felkerült legkülönlegesebb dalok: a "Didn't We" című nótát Jimmy Webb írta, és 1970-ben rögzítették azzal a céllal, hogy a "The Singer" című albumon helyet kapjon, azonban ezt az albumot sohasem adták ki. A "Willow Weep For Me" egy olyan kiadatlan felvétel, amit 1967-ben rögzítettek - eredetileg a "Simply Streisand" című albumra - Ray Ellis közreműködésével, akit legfőképp a Billie Holiday-jel közös legendás munkája tett ismertté. Randy Newman "I Think It's Going Rain Today" című nótájának egy megnyerő verziójában Barbra énekel és Newman zongorázik - ez az 1971-es "Stoney End" munkálatai során készült. A "With One More Look At You" című dal az "A Star Is Born" című albumra szánt kiadatlan stúdióváltozat; a nagy sikerű Broadway-album, a "Back To Broadway" című korongra végül nem került fel 2 dal, a "Home" (A Wiz című musicalből) és a "How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill" (Szivárványvölgy / Brigadoon titka című alkotásokból).

Az albummal kapcsolatban Streisand a következőket nyilatkozta: "Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban. Elvarázsoltak engem azokban az időkben... és még most is. Ha most meghallgatom őket, úgy gondolok magamra, hogy Ez a lány nem is volt olyan rossz."

2 dal kivételével - melynek az eredeti felvételeit nem találták meg - a "Release Me" című albumon megjelenő összes nótát a mesterpéldányról készítették. Az volt a legfontosabb, hogy minden dalnál megőrizzék az egyes részek zenei hangulatát, ahogyan eredetileg rögzítették és keverték őket.

A "Release Me" című album társproducere és Barbra A&R-osa, Jay Landers a következőket nyilatkozta az énekesnő gyűjteményében lévő kiadatlan felvételekről: "Barbra csodálatraméltó zenéje... az ötletei... az együttműködésre való nyitottsága az összes szerencsés dalszerző, szervező, mixer és producer felé, akikkel együtt dolgozott... a kísérletek... az alkalmankénti hibák és a számtalan dicsőség - mind egyetlen nő látomásának megállíthatatlan erejét hivatottak bemutatni."

Barbra Streisandról: Minden idők legelismertebb énekesnője, Barbra Streisand összesen 10 Grammy-díjat nyert - köztük a Grammy Lifetime Achievement és a Grammy Legend Award -, valamint 51 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszú album fűződik a nevéhez. Az RIAA nyilvántartása szerint Barbra Streisand minden idők legtöbb albumát értékesített énekesnője, és az egyetlen nő, aki a 10 legtöbb albumot értékesítő előadó listájára felkerült.

Egy olyan művész, aki páratlan sikereket ért el a szórakoztatóipar több területén is: Barbra Streisand díjnyertes színésznő színházban és mozifilmben egyaránt, énekesnő, előadóművész, filmrendező, producer, szövegkönyvíró, dalszerző, filantróp, tervező, fényképész, író és aktivista.

További információk a magyar nyelven is elérhető hivatalos honlapon:
www.barbrastreisand.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése