2012. augusztus 3., péntek

SZARKA TAMÁS: Mária

A szállást kereső Mária történetét dolgozta fel a Ghymes együttes frontembere, Szarka Tamás elementáris erejű zenében és költői képekben megálmodott musicalje. Kétezer évvel ezelőtt elindul Mária – "a fény lánya, a fény anyja" –, hogy hosszú, küzdelmes utat bejárva, kitaszítva végül világra hozza a Megváltót. Korunk heródesi őrületében, ahol az önelégült Ego tombolva járja luciferi győzelmi táncát, egyszer csak tiszta hangként felbukkan Mária, és félénken suttogja: „Fénnyel szóló csillagok, mondjátok meg végre, hol vagyok!"

Az ősbemutatóra 2011 decemberében a Debreceni Csokonai Színház előadásában került sor, 2012. augusztus 3-án és 4-én a Csokonai Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciójaként látható majd a szegedi Dóm tér hatalmas színpadán is.

Az ősbemutató rendezője: Vidnyánszky Attila. Az előadás szereplői: Újhelyi Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Mészáros Tibor, Olt Tamás, Pápai Erika, Rácz József, Földes László Hobo és Fehér Éva. Az előadáson a Hegedűs szerepében a szerző, Szarka Tamás is színre lép.

A zene magával ragadó, áradó, énekelhető, mégis összetett, egyszerű és gazdag egyszerre, híven tükrözi a szerző elkötelezettségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése