2012. augusztus 9., csütörtök

Megasztárok a “Fogadj örökbe egy macit!” programban


A Kárász Róbert által életre hívott “Fogadj örökbe egy macit!” kezdeményezés újabb szakaszához érkezett: a jótékonysági aukció után most Megasztárosok kampányolnak a Szigeten a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéért.

A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezés célja egyrészt az, hogy felhívja a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy hazánkban a megváltozott munkaképességűek mindössze 10-15 százalékát foglalkoztatják, másrészt, hogy tevőlegesen is, munkahelyteremtéssel segítse érintett honfitársainkat. A „Fogadj örökbe egy macit!” hosszú távú program, amely több felvonásból áll. Első szakasz a tavasszal megrendezett kiállítás és jótékonysági aukció, ahol több mint 4 millió forint gyűlt össze, amit teljes egészében a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítésére fordítanak.

A mai nappal újabb szakaszához érkezett a kampány: a Sziget Fesztiválon, A “fogadj örökbe egy macit” zenei színpadán, minden nap bemutatkozási lehetőséget kapnak azok a hazai zenekarok, melyek fogyatékkal élő zenészekből állnak. A zenekarok Megasztárosokkal egészülnek ki, fellép többek között Nagy Kristóf „Bozont”, Nagy Adri, Tolvai Reni, Kállay-Saunders András, akik együtt énekelnek sérült társaikkal. Kállay-Saunders András ráadásul nem akárkivel lép fel, hanem a világhírű Rebstar-ral, akivel együtt forgatta le legújabb videoklipjét a "Tonight"-ot.

- Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen a fesztiválon rengeteg ember fog találkozni a kampánnyal. Óriási szükség van minden egyes bemutatkozásra, hogy növeljük a fogyatékkel élők társadalmi elfogadottságát - nyilatkozta Kárász Róbert.

A “Fogadj örökbe egy macit!” program a külön színpad mellett értékesítési standot is kapott az idei Sziget fesztiválon, ahol a csökkent munkaképességűek által készített termékek kaphatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése