2012. augusztus 17., péntek

Könyvajánló: Fejős Éva: Szeretlek, Bangkok (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012. augusztus) Fejős Éva új műfajban mutatkozik be: a Szeretlek, Bangkok személyes hangú, őszinte írás egy különleges utazásról, a szerző életének egyik legnehezebb időszakáról és legfontosabb döntéseiről. Az Ulpius-ház Könyvkiadó író-újságíró szerzőjének korábban megjelent regényeinek fiktív, de hiteles hősei számos Fejős Éva-olvasónak adtak erőt ahhoz, hogy életüknek új irányt adjanak. A Szeretlek, Bangkok az írónő bizalmas, rendhagyó útinaplója egy egzotikus világról és a női lélekről, szerelemmel, barátsággal, elengedéssel és sok-sok élettel. „Tavaly télen „megszöktem”: kedvenc városomba, Bangkokba, és körbeutaztam kedvenc térségemet, Délkelet-Ázsiát. Találkozásokról, naplementékről, ázsiai mesékről és elképesztő sorsokról, egzotikus nagyvárosi lüktetésről, lakatlan szigetekről és egy másfajta életszemléletről szól ez a könyv, amit egy thai pálma alatt kezdtem írni. Öt forró, napsütéses téli hónap alatt sokat tanultam, és sok minden megváltozott az életemben, köszönhetően a thai „mai pen rai”-nak (vagyis: „rá se ránts!”), új fontossági sorrendet állítottam fel magamban, és meghoztam régóta halogatott, de fontos döntéseket. Ez a könyv nem a képzelet szüleménye, de mindahányszor beleolvasok, a képzeletemben újra utazom, újra ott vagyok azok közt az emberek között, akiktől, bármilyen nehézségekkel küzdenek is, meg lehet tanulni ÉLNI. Csupa nagybetűvel.” Fejős Éva, újságíró, író: első regénye, a Bangkok, tranzit hetek alatt az eladási listák élére került. Azóta megjelent könyvei több mint 300.000 példányban keltek el; mára ő Magyarország egyik legnépszerűbb írónője, akinek olvasóiból a Facebookon baráti társaság szerveződött. 2001-2012-ig volt a Nők Lapja újságírója, előtte szabadúszó újságíróként magazinokba, heti- és napilapokba írt, rádióműsort szerkesztett, illetve 22 részes tévésorozatot írt a Duna Televízió számára. Díjai: Minőségi Újságírásért Díj (2003), Nívódíj (1999, Duna Televízió). Fejős Éva jelenleg szabadúszó újságíró, és dolgozik karácsonyra megjelenő következő regényén (Térden állva jövök hozzád). Az Ulpius-ház Könyvkiadónál megjelent regényei: Karibi nyár (2012), Karácsony New Yorkban (2011), Helló, London (2011) Dalma (2011), Cuba Libre (2010), A Mexikói (2010), Csajok (2009), Eper reggelire (2009), Bangkok, tranzit (2008), Hotel Bali (2008)

Fejős Éva új műfajban mutatkozik be: a Szeretlek, Bangkok személyes hangú, őszinte írás egy különleges utazásról, a szerző életének egyik legnehezebb időszakáról és legfontosabb döntéseiről. Az Ulpius-ház Könyvkiadó író-újságíró szerzőjének korábban megjelent regényeinek fiktív, de hiteles hősei számos Fejős Éva-olvasónak adtak erőt ahhoz, hogy életüknek új irányt adjanak. A Szeretlek, Bangkok az írónő bizalmas, rendhagyó útinaplója egy egzotikus világról és a női lélekről, szerelemmel, barátsággal, elengedéssel és sok-sok élettel. 

„Tavaly télen „megszöktem”: kedvenc városomba, Bangkokba, és körbeutaztam kedvenc térségemet, Délkelet-Ázsiát. Találkozásokról, naplementékről, ázsiai mesékről és elképesztő sorsokról, egzotikus nagyvárosi lüktetésről, lakatlan szigetekről és egy másfajta életszemléletről szól ez a könyv, amit egy thai pálma alatt kezdtem írni. Öt forró, napsütéses téli hónap alatt sokat tanultam, és sok minden megváltozott az életemben, köszönhetően a thai „mai pen rai”-nak (vagyis: „rá se ránts!”), új fontossági sorrendet állítottam fel magamban, és meghoztam régóta halogatott, de fontos döntéseket. Ez a könyv nem a képzelet szüleménye, de mindahányszor beleolvasok, a képzeletemben újra utazom, újra ott vagyok azok közt az emberek között, akiktől, bármilyen nehézségekkel küzdenek is, meg lehet tanulni ÉLNI. Csupa nagybetűvel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése