2012. augusztus 21., kedd

Ki számít Hiennek


A 18 éves vietnámi szépség mindössze 14 volt, amikor először TV képernyőre került. Onnantól egy ország kísérhette figyelemmel, amint gyönyörű, sikeres nővé érett és mára már gondolatait, érzéseit önállóan írja meg zenéiben. Azt, hogy szerinte egy ember életében, vagy akár a párkapcsolatban mi az, ami igazán számít, Who Matters című legújabb dalában fogalmazta meg. A dalhoz egy igazán extravagáns és különleges látványvilágú videó klipet forgatott nemrégiben Hien.
“A Who Matters a második olyan önálló dalom, amihez klipet készítünk. A legelső saját, a Not Living' In Yesterday volt tavaly, ami zenében is és képi világában is egy letisztultabb dal. Csodálatos természetben, meg napfelkeltében forgattunk. Most egy nagyon pörgős dallal készültem el. Mindenképpen azt szerettem volna, hogy extravagáns és melepő legyen a közönség számára, hiszen ezt az, úgymond vadabb, odamondósabb én-emet még nem ismerhetik. - mesélte Hien a forgatás szünetében. A klip helyszíneiről és látványvilágáról Hien és a rendező, Jimy is nagyon szűkszavúan és titokzatosan nyilatkozott.

“Hien kifejezett kérése volt, hogy a látvány nagyon különleges legyen, akár meghökkentő elmekben is gondolkodhatunk. Így a forgatáshoz különféle állatokat és többféle helyszínt, jelmezt is kiválasztottunk. Forgattunk forró homokos, majdnem sivatagos területen és hűvös pincében is. Technikailag is próbáltunk olyan extrákat belevinni, ami a végeredményt és az élményt meghökkentővé teheti. De erről nem szeretnénk többet elárulni, hogy ténlyeg nagy meglepetés legyen, amikor megjelenik a klip.” - árulta el Jimy, Hien Who Matters című klipjének rendezője.

A dal szövegét tekintve egy párkapcsolaton belül helyzetet mutat be, amikor a szerelmesek életében a fiú folyamatosan azzal foglalkozik, hogy mások, külső emberek mit gondolnak, és mi a véleményük róluk. Ez az, ami miatt a lány kérdőre vonja kedvesét: who matters, vagyis mi az ami igazán számít, mikor a lényeg az, hogy együtt vannak és őszintén szeretik egymást és semmi más külső tényező, vagy vélemény nem érdekes. A dal és a klip képi világa is ezért lett Hien szerint igazán “odamondós”. A szöveget Hien elképzelései alapján Király Viktor írta, a hangszerelést pedig Dj Karmatronic-kal és Nagy Lajossal közösen készítették.

Hien magánéletében jelenleg egy cseppet sincs szükség arra, hogy kedvesével, Caramellel szemben odamondós legyen. Két nagyon őszinte és mély érzésű ember kapcsolata az övék, mindent megbeszélnek egymással. Szakmailag és emberileg is nagyon nagy tisztelettel vannak egymás iránt. Caramel országos turnéja, Hien érettségije és lemezkészítési munkái miatt azonban az elmúlt pár hónapban nem sok idejük volt egy hosszab, közös kikapcsolódásra együtt. Magánéletükről mindig nagyon visszafogottan beszélnek:

“Caramel sem és én sem gondolom magamam olyan előadónak, akik a szakmai életüket háttérbe helyezik, és minden egyes magánéleti történéssel a nyílvánossághoz fordulnak. Ő is és én is olyan foglalkozást választottunk szerencsére, hogy a saját zenéinkkel minden, amit érzünk és gondolunk, egyből elmondhatjuk bárkinek, akit érdekel és aki meghallgatja. Pont azért mert, csak az számít, amit mi és ahogyan érzünk egymás iránt, vagyis Who Matters – nevet Hien.

“Nagyon várom már, hogy megmutathassam neki a klipet, ha elkészül. Még fényképeket sem látott a forgatásról, pont azért, hogy teljes meglepetés legyen neki, milyen a vadóc Hien.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése