2012. augusztus 31., péntek

Játszótérturnén mutatja be az Esti Meshupot a Fele Királyság

Összejöhet-e a Vízipók a Kis Hableánnyal? Mi köze a Mézga családnak a Szomszédokhoz? Hogy szól a metalba oltott kecske ska vagy a sárkányreggae? Ezekre a kínzó kérdésekre ad választ a Csillag Születikben feltűnt Fele Királyság első nagylemeze, az Esti Mashup. Az albumot szeptember második hétvégéjén játszótérturnén mutatja be a zenekar.

Nem mindennapi turnéval népszerűsíti szeptember 7-én megjelenő, felekiralysag.bandcamp.com oldalról letölthető első albumát a Fele Királyság. Budapesti játszóterekre viszik el a zenei boszorkánykonyhájukban összekevert és újraértelmezett mese- és főcímdalokat.

A csapat története akkor kezdődött, mikor a háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra néhány tagja ráeszmélt: nem hagyhatják gyerekkoruk főcímdalait és mesefilmzenéit a feledés homályába veszni. A kiválasztott zenéket egyéni műfaj kavalkáddá gyúrták össze a zeneakadémiát végzett muzsikusok. Így született az esti mashup, mint stílus. Mese-főcímdal-feldolgozó koncertőrületükben nemcsak rendszer van, de rengeteg ötlet és humor is. A zenékhez hozzátettek, aktualizálták, komolyzenei tudásukat vegyítették a legkomolytalanabb elképzelésekkel. Megtalálták az utat, hogy a nosztalgiázás ne minket rántson vissza a múltba, hanem a zenéket és a mesehősöket hozza el nekünk a jelenbe. Így megismerhetjük a sárkányreggae-t, új oldalát fedezhetjük fel a Kis Hableánynak udvarló Vízipóknak, az X-Aktákban megjelenhet a Keresztapa, Chip és Dale dala csipetnyi tangóval fűszerezett jazz rockként csendül fel, míg a Macskafogó hiphoposítva.

A formáció a tévénézők számára sem ismeretlen: a Csillag születikben közülük ketten, Farkas Izsák és Simkó-Várnagy Mihály az elektronikus vonós hangszerek effektekkel megbolondított produkciójával kivívta a zsűri és a közönség elismerését egyaránt.

A zenekar három játszóteres koncerten közös zenéléssel és mese kvízzel is várja az érdeklődőket, ez utóbbi nyertese ingyen belépőt kap a zenekar szeptember 18-ai lemezbemutató koncertjére a Kobuci Kertbe. A budapesti villámturné első állomása szeptember 7-én pénteken a Városligetben lesz. Az Óvodások játszóterén délután fél kettőtől fél háromig tartó műsorban közreműködik Maksa Zoltán. Szombaton, 8-án az I. kerületben, a Horváth kertben található játszóteret hódítják meg a fiúk délután kettőtől négyig. Vasárnap, 9-én pedig Újlipótvárosban, a Szent István Parkban játszanak szintén délután kettőtől négyig.

A Bajusz című dal videója:
www.youtube.com/watch?v=TzZHkyB-rVw

További információ:
www.felekiralysag.hu
www.facebook.com/felekiralysagzenekar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése