2012. augusztus 23., csütörtök

Gumicsónakos koncertet ad a Subscribe a Zöld Pardonban

A nyári fesztiválszezon egyik legfontosabb koncertjére készül a Subscribe. A kis híján tragédiához vezető, budai csőtörés emlékét a zenekar augusztus 28-án, kedden este a Zöld Pardonban egy gumicsónakkal idézi fel, és a fiúk még mindig kölcsönhangszereken játszanak.

Döbbenetes fotók és videófelvételek járták be a magyar sajtót és az internetet július elsején, amikor egy csőtörés miatt több mint egy órán át térdmagasságban zubogott a víz a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla út és a Szent Gellért tér találkozásánál. Az áradat kocsikat sodort el, a környéken leállt a közlekedés, a beton pedig több parkoló autó alatt betört. A történtek egyik kárvallottja a Subscribe zenekar, amelynek a próbaterme és összes felszerelése egy pincehelyiségben volt. A csőtörés kis híján tragédiát is okozott.

- Hárman már lent voltunk a próbateremben, amikor a basszusgitárosunk telefonált, hogy csőtörés van, és jön az áradat. Ekkor még csak legyintettünk, és rongyokkal próbáltuk útját állni a szivárgó víznek. Pár perc múlva viszont már mindenhonnan, a falakból és a szellőzőkből is dőlt a víz, ezért áramtalanítottunk, de kijönni nem tudtunk, mert a nyomás miatt az ajtó nem nyílt. Vártuk a tűzoltókat, de a vízszint egyre magasabb lett, ezért pánikba estünk. A kapkodásban beletörtük a kulcsot a zárba, sőt a kilincs is letört. Azt hittük, hogy odaveszünk. Az utolsó pillanatban Máténak valahogyan sikerült felfeszítenie az ajtót, így jutottunk ki végül a próbateremből – mondta Csongor Bálint, a Subscribe egyik énekese.

A zenészek ép bőrrel megúszták az esetet, de a Subscribe összes hangszere és felszerelése, erősítők, mikrofonok, kábelek mind használhatatlanná váltak a csőtörésben. A kárt 15 millió forintra becsülik, és a napokban adták be kártérítési igényüket a Fővárosi Vízművek biztosítójának. A sűrű nyári fesztiválszezonban hangszerüzletek, forgalmazók és barátok adtak kölcsön a fiúknak gitárokat, dobokat és minden egyéb felszerelést, így egyetlen fellépést sem kellett lemondani. A Subscribe augusztus 28-án, kedden este nagyszabású nyárbúcsúztató koncertjén is kölcsönhangszerekkel lép színpadra, de a hangulatból ez mit sem von le.

- Minden évben a ZP-s koncertünk az egyik legfontosabb nyári bulink, amelyre nagyon komolyan készülünk. A szokásos fesztiválfellépésekhez képest hosszabb koncertet adunk, és szélesebb repertoárból válogatunk. Játszani fogjuk az összes nagy slágerünket, és azokat a számokat is, amelyeket gyakran kérnek tőlünk a rajongóink. A csőtörés emlékét pedig egy gumicsónakkal fogjuk felidézni, amellyel bodysurf-ölni fogok a nézőtéren - tette hozzá Csongor Bálint.

A Subscribe kedd esti koncertjére a belépő 400 forint. A Zöld Pardon és a fellépő zenekarok továbbra is arra kérik a közönséget, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat. Az adományokat olyan rászoruló gyerekek kapják meg, akiket egyedül nevel az édesanyjuk, ezért az iskolakezdés túlságosan nagy terhet jelent számukra. Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a családokhoz. A jótékonysági akció szeptember 1-jéig tart a Zöld Pardonban.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése