2011. december 9., péntek

Ajándékokra gyűjt koncertjével a The Balkan Fanatik


Angyali tevékenységbe kezd az ünnepek előtt a The Balkan Fanatik. A zenekar december 16-án a budapesti Ötkert Resto Bar Clubban hagyományteremtő szándékkal ad jótékonysági koncertet. A jó hangulatú, táncos buli bevételéből a Madarász utcai Gyermekkórház kis betegeit lepik meg karácsonyi ajándékokkal.


Jó zenével és fűszeres karácsonyi hangulattal várja a közönséget december 16-án, pénteken este 9 órától a The Balkan Fanatik a budapesti Ötkert Resto Bar Clubban. Az ünnepi buli vendégei részesei lehetnek a zenekar jótékony célú angyali küldetésének.

-Magánemberként évek óta segítem a Madarász utcai Gyermekkórházat, és idén a zenésztársaimmal úgy döntöttünk, hogy közösen tartunk adománygyűjtő koncertet, amivel hagyományt is szeretnénk teremteni. A belépőjegyek árából befolyó összegből játékokat, könyveket és egyéb ajándékokat fogunk vásárolni, hogy az ünnep előtt meglephessük azokat a beteg gyerekeket, akik a kórházi kezelésük miatt nem tölthetik otthon a karácsonyt. Arra kérjük a rajongóinkat, hogy legyenek ők is Balkan Angyalok, és segítsék a küldetést! A koncerten minden adott lesz egy jó bulihoz, hiszen a jól ismert, régi slágerek és az Ölelj magadhoz! című új albumunk szerzeményei mellett karácsonyi témájú népdalok feldolgozásait is előadjuk - mondta Lepe, a The Balkan Fanatik tagja.

A The Balkan Fanatik a negyedik, Ölelj magadhoz című nagylemezén kizárólag magyar népdalokat dolgozott fel, amelyekhez angolszász indie pop, ska és reggae elemeket, akusztikus hangszereket, fúvósokat és némi elektronikus hangzást adott. Az album nemcsak a zenekar eddigi rajongóihoz találta meg az utat, hanem újakat is hozott.
– Nagyon pozitív a lemez fogadtatása. A rádiók hónapok óta játsszák a Csiripeltem bébi és a Csá című pörgősebb számainkat, de egyre népszerűbb a Ha én szabad lennék című lassabb, lírai dalunk is. A koncerteken is úgy tapasztaljuk, hogy egyre többen fogékonyak a zenénkre - árulta el Lepe.

A The Balkan Fanatik december 19-én a jótékonysági Cipősdoboz koncerten lép fel a budapesti Papp László Budapest Sportarénában. A két ünnep között Hajóson és Szombathelyen lehet a zenekart hallani, míg december 30-án a fővárosi Morrison’s Közgázban egy fergeteges előszilveszteri bulin a rajongókkal búcsúztatja az óévet a The Balkan Fanatik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése