2011. december 2., péntek

Rendhagyó kiállítás nyílt: sztárok állati körülmények között


Hírességek kampányolnak az Állatvédőrséggel

A bántalmazott állatok kiszolgáltatott helyzetére hívta fel a figyelmet tizenkét hazai híresség, akik Kasza Tiborral karöltve egy egyedi fotósorozattal járultak hozzá az állatkínzás elleni küzdelemhez. A képekből naptár készült, amelynek első darabjait, a fotókon szereplő hírességek vehettek először kézbe.

Hatalmas nyüzsgés volt a KöKi Terminál Bevásárlóközpontban megrendezett különleges hangulatú fotókiállatás megnyitóján, ahol tizenhárom hazai híresség bizonyította példaértékű elkötelezettségét az állatvédelem iránt. Az esemény apropóját a nemrégiben Kasza Tibor által elkészített fotósorozat adta. A lencsevégre kapott képekből az Országos Állatvédőrség Alapítvány tizenkettőt naptárba gyűjtött, amelyek most a nagyközönség számára is bemutatásra kerültek. A képeken szereplő Király L. Norbert, Vastag Csaba, Keresztes Ildikó, Tóth Gabi, Bebe, Dér Heni, Sarka Kata, Dombóvári Vanda, Ada, Debreczeni Zita, Horváth Éva és Trokán Nóra a helyszínen mesélt a képek mondanivalójáról, és a kampány céljáról.

A fotók olyan szituációkban készültek, amelyek sok esetben még az állatokhoz is méltatlanok. Volt, aki egy MÉH-telepen kucorgott a lomok között, vagy aprócska ketrecbe préselte magát, de olyan is akadt, akire vasvillával támadtak rá, vagy a száguldó kocsik között sétált mezítelen lábbal.

A helyszínen Kasza Tibor, a fotósorozat alkotója mesélt a fényképek üzenetéről.
„A fotósorozattal nem az elrettentés volt a célunk, inkább az, hogy az emberek felkapják a fejüket, és tudomást vegyenek erről az igencsak jelentős problémáról. Azt hiszem, elmondhatom, hogy mindenki példaértékűen állt hozzá a munkához, és még az sem zavart senkit, ha a cél érdekében akár a porban, koszban kellett „pózolnia”.- mondta Kasza Tibor, akitől Vastag Csaba vette át a szót.
„Nekünk kell kiállni az állatok érdekeiért, hiszen ők nem tudják megvédeni magukat. A fotókon megjelenített szituációkkal szeretnénk felnyitni az emberek szemét. Nagyon örülök annak, hogy végre alakult egy olyan szervezet, akik a rendőrséggel szoros együttműködésben próbálják visszaszorítani az állatkínzást országszerte.”- nyilatkozta Vastag Csaba.

Sarka Kata is felvállalta véleményét és elmondta, hogy az állatokkal kapcsolatos agresszió és a családon belüli erőszak között szoros összefüggés van.

Az emlékezetes délután háziasszonyától, Tornóczky Anitától megtudtuk, hogy a különleges kiállítást december 18-ig bárki megtekintheti a helyszínen, sőt 2990 forintot elérő adomány esetén ajándékba kap egy naptárt, így haza is viheti a művészi fotókat, ezzel segítve az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkáját.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése