2012. november 14., szerda

Coldplay: LIVE 2012

A Coldplay 9 évvel a „Live 2003” után jelentkezik ismét élőben felvett dalokkal és koncertfilmmel: november 19-én megjelenik a Coldplay Live 2012. A kiadvány anyagát a csapat Mylo Xyloto világkörüli turnéja adja, melyet 2011. júniusa óta több, mint hárommillió ember tekintett meg élőben.

A filmet Paul Dugdale rendezte, aki Adele Live at the Royal Albert Hall és a The Prodigy Worlds On Fire című koncertfilmjeiért is felelős. A Live 2012 a Coldplay párizsi Stade de France, a montreáli Bell Centre és a tavalyi Glastonbury Fesztiválon adott fantasztikus Pyramid Stage nagyszínpados produkciókat tartalmazza. A Coldplay 2012-es koncertkörútja egyébiránt a Billbord listán az év legjobb turnéja lett.


“A Mylo Xyloto turné a lehető legszórakoztatóbb dolog volt, ami csak történhetett velünk. Már az elejétől kezdve nagyon felemelő érzés volt számunkra, részben mert büszkék vagyunk a zenére, a LED-ekre, a pirotechnikára, a lézerekre és az egész stábunkra, de mindenekfelett arra a fantasztikus közönségre, amely előtt játszhattunk. Az évek során egyre jobban a koncertünk részévé váltak az emberek, akik eljöttek megnézni minket. Hangosak, különfélék és lelkesek, amivel egyszerűen jobbá teszik a dalok hangzását, mint amit mi magunk tudunk nélkülük produkálni. A koncertfilmünkben megpróbáltuk megörökíteni ezt az elképesztő érzést, amit kapunk a közönségünktől.”- nyilatkozta a Coldplay frontembere, Chris Martin:


“Egy olyan filmet szerettünk volna készíteni, ami legalább annyira intim, mint amennyire epikus, megjelenítve a Coldplay színes előadásmódját és egyben őszinte portrét adni a bandáról. A kész anyag sok-sok koncertből áll össze, melyet az együttes a világ különböző pontjain adott, de gerincként a 75.000-es befogadó képességű Stade de France-ban adott produkciót használtam. Én és a JA Digital ugyanabból a megközelítésből láttunk neki a filmnek, ahogyan a Coldplay is hozzááll a színpadi show-jukhoz. Így ez a film alapvetően az emberekről szól, arról, hogy hogyan mossa el a csapat a határokat a színpad és a közönség között, és hogy hogyan sikerül gyakorlatilag mindenkit elérniük az első sortól az utolsóig. A végeredmény 90 perc érzelmi kaleidoszkóp lett. Filmkészítőként a fő célom az volt, hogy a nézők szemét kitágítsam és a szívüket megdobogtassam." -fejtette ki a Live 2012 rendezője, Paul Dugdale.


Live 2012 november 19-én jelenik meg a Parlophone-nál CD/DVD-n, DVD/CD-n, Blu-ray CD-n és digitálisan.Film trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=EB-NbV4JTjU&feature=youtu.bewww.coldplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése