2012. november 6., kedd

BARICZ GERGŐ: NÉMÁN ÁLLNI | SOLEMN SILENCE

Baricz Gergő az X-Faktor 2011-es szériájának harmadik helyezettje, előadó, dalszerző, gitáros. Némán állni | Solemn Silence című bemutatkozó anyaga magyar és angol nyelvű dalokkal a Sony Music gondozásában jelenik meg.

A 22 éves Baricz Gergő az X-Faktor előtt különböző rockegyüttesekben játszott Erdély-szerte, az ismertséget azonban az RTL Klub tehetségkutatója hozta meg számára - Chris Isaak Wicked Game-jének feldolgozására azok is emlékezhetnek, akik amúgy nem követték nyomon televíziós szereplését.

Gergő az X-Faktor döntője óta sem pihen: bejárta Magyarországot és Erdélyt, az Old Ideas With New Friends-sorozat keretében elkészítette Leonard Cohen Dance Me To The End Of Love című klasszikusának modern feldolgozását, melyet maga Leonard Cohen is posztolt hivatalos Facebook-oldalán, leforgatta Némán állni című "szakítós dalának" videoklipjét (http://www.youtube.com/watch?v=iLHG52S_jGw), a Petőfi Rádió 8-as stúdiójában akusztikus koncertet rögzített (melyet tegnap este mutatott be a rádió, és november 3-án 23 órakor hallható az ismétlése) és saját dalain dolgozott.

Némán állni | Solemn Silence című magyar és angol nyelvű bemutatkozó anyagának 11 dala közül - letérve a klasszikus tehetségkutatós útról - kilenc zenéjét és szövegét egymaga írta. A saját dalokon kívül az anyagon helyet kapott a Dance Me To The End Of Love feldolgozása, illetve egy tehetséges fiatal magyar dalszerző, Norbert Kristof Wings Tied Together című dalának átdolgozása is.

Gergő munkáját ezúttal is Szarvas Árpád (EZ Basic, Evil Men Have No Songs, Models Can't Fuck, Golden Sundays) segítette producerként.

Az angol nyelvű dalokat tartalmazó Solemn Silence EP premierje a Quarton, a magyar nyelvű dalokat tartalmazó Némán állni EP premierje pedig a Lángoló Gitárokon hallható 2012. október 31-én 14 órától, a két digitális EP november 1-étől pedig már le is lesz tölthető az iTunes-ról. Az angol és magyar nyelvű dalokat összegyűjtő Némán állni | Solemn Silence album CD formátumban 2012. november 12-én kerül a boltokba és már előrendelhető a Bookline.hu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése