2012. november 7., szerda

Dér Heni megkopaszodott

A Sugarloaf zenekar régóta "tartozott már" az Instant karma klipjével a rajongóinak, ezért úgy gondolták, hogy kárpótlásul rögtön két klipet is forgattak ugyanazon dalra. „Az egyik egy szinte teljesen szokványos image klip, csak mi szerepelünk benne, ahogyan zenélünk egy ház tetején." – mondta Tóth Szabi, a zenekar gitárosa. - "A klipet úgy terveztük, hogy egy snittes, tehát vágás nélküli legyen, viszont egy kisebb technikai probléma miatt ezt sajnos nem tudtuk megoldani." 

"A másik klip egy kicsit komolyabbnak indult" – folytatja Dér Heni, a csapat frontlánya. – "A videóban végig öltöztetnek egy próbababát, akinek az arcát én kölcsönöztem. Ezzel a példával gondoltuk a dal mély társadalomkritikájára felhívni a figyelmet, miszerint az emberek saját maguk döntsék el, számukra mi az érték. Próbálják meg úgy élni az életüket, például úgy táplálkozni, olyan ruhát hordani, oda menni nyaralni, azt a könyvet olvasni vagy akár azt a mosóport megvenni, amit ők akarnak! A saját gondolatukkal megfogalmazott értékrendek, ne pedig trendek, izmusok szerint éljenek és létezzenek a földön."

"Kicsit megpróbáltunk egy gyenge George Orwell-féle, utópisztikus, szürreális stílust és szellemiséget belevinni a klipbe" – szólt közbe Szabi -, "de mikor megláttuk az utómunka folyamán Heni arcát a babára montírozva, inkább röhögtünk egy jót!"

"Vicces volt magamat úgy látni mintha kopasz lennék. Meg is kellett állapítanom, hogy nem állna jól nekem az ilyen rövid haj." – summázta az énekes nevetve.

A zenekar a rajongóikra bízza, melyik verziót fogják inkább favorizálni.

Íme a két klip:
http://youtu.be/MIjBp3r8rRc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése