2013. március 27., szerda

David Bowie 12 országban #1


David Bowie "The Next Day" című (Sony Music/ISO/Columbia Records) albuma #1 pozícióban debütált az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Finnországban, Németországban, Írországban, Hollandiában, Új-Zélandon, Portugáliában, Svédországban és Svájcban a megjelenés első hetében, míg 60 ország iTunes listáján foglalta el szintén az 1. pozíciót. Az album újabb mérföldkő Bowie életében: eddigi legmagasabb pozícióját érte el Amerikában (#2), miközben albuma az év messze leggyorsabban fogyó kiadványa az Egyesült Királyságban.

A "The Next Day" máris elérte az arany státuszt az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Franciaországban, Írországban, Lengyelországban és Svédországban, ráadásul ez a művész eddigi első #1 pozíciója Németországban, Hollandiában, Portugáliában és Svájcban. A sornak azonban itt még nincs vége, albumával évtizedek óta most először vezeti a listákat az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Írországban és Új-Zélandon. Magyarországon #6 pozícióban debütált, mely szintén az egyik legjobb albumlista helyezés az eddigi David Bowie albumok között.

A "The Next Day", melyet maga Bowie írt, és amelynek társproducere Tony Visconti volt szintén csúcsugrást hajtott végre világszerte az iTunes listáin: több mint 60 országban volt az élen. (Az országok teljes listája a közlemény végén található.) A kritikusok véleménye is világszerte alátámasztja ezeket az elképesztő sikereket. Bowie egy évtizednyi hallgatás után kivitelezett diadalmas visszatérése a kritikusoktól a "mestermunka" (The New York Times, USA) és a "minden idők legjobb visszatérő albuma" (The Independent, UK) elismerést is bezsebelte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése