2013. március 19., kedd

Filmszemle-díjasok rendezték az Óriás klipjét

Várakozáson felüli érdeklődés kíséri az Óriás április 2-án megjelenő új nagylemezéhez kapcsolódó rendhagyó előrendelési akciót. A rajongóknak sietniük kell, ha egyedi ajándékokat, például exkluzív szobakoncertet szeretnének kapni a támogatásért cserébe. Az akció közben elkészült a Tűz, víz, repülő című album első videóklipje, a Helyet tudni.

Elkészült az Óriás hetedik videoklipje, amelyet a Helyet tudni című dalra forgatott a zenekar.

Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr az Itt vagyok című 36 perces alkotásukkal a 2010-es Magyar Filmszemlén elnyerték az év rövidfilmjének járó díjat, majd a munkájukat bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon is. A két fiatal filmeshez kötődik a Kodály Method elnevezésű audiovizuális projekt is.

- A forgatás előtt sokat beszélgettünk a Helyet tudni szövegéről, mondanivalójáról. A dal hangulatához illő, egyszerű, mégis titokzatos klipet képzeltem el, amiben végig van egy kis feszültség. Bezártuk a főszereplőt a környezetébe, és az már a nézőkön múlik, hogy rászánják-e az időt és elgondolkodnak-e rajta – mondta Szimler Bálint rendező.

A kisfilmben az Óriás frontembere tipikus lakótelepi környezetben sétálva egyszer csak futni kezd.

- Mindenkiben számtalan fokozata él a szabadságnak, de az esetek többségében nem élünk a lehetőségekkel. Pedig apró dolgok is hozhatnak változást. Néha az is elég, ha az ember csak úgy elkezd futni. A forgatás egyébként két napig tartott, és ezalatt egyfolytában mozgásban voltam. A végén már úgy éreztem magam, mint aki teljesítette a maratoni távot
– mondta a kisfilmről Egyedi Péter, az Óriás dalszerző-frontembere.

A Helyet tudni című dal az április 2-án megjelenő Tűz, víz, repülő új nagylemezen szerepel, amelyhez az Óriás rendhagyó előrendelési programot indított. A rajongók március 20-ig úgy támogathatják az album megjelenését, hogy közben exkluzív ajándékokhoz is juthatnak. Az érdeklődők tízféle csomag közül választhatnak attól függően, hogy mekkora összeget szánnak a célra. Az alacsonyabb árkategóriában digitális letöltés, egyedi tervezésű robotos pendrive, cd, póló és koncertjegy is szerepel a kínálatban. Az igazán bőkezű rajongóknál pedig az Óriás tagjai kitakarítanak, pörköltet főznek, feldolgozzák a támogató kedvenc dalát, sőt exkluzív akusztikus szobakoncertet is adnak neki és barátainak.

- Reménykedtünk a pozitív fogadtatásban, de az akció felülmúlta a várakozásainkat. A tízféle csomag közül jelenleg az a robot alakú pendrive a legnépszerűbb, amit képzőművész végzettségű basszusgitárosunk, Örményi Ákos tervezett. Bár a sajtóban a legtöbb helyen a takarítást emelték ki kuriózumként, erre még nem kaptunk felkérést a rajongóktól – igaz, emiatt nincs nagy hiányérzetünk. Dalfeldolgozás, pörköltfőzés és szobakoncert már biztosan lesz, de egy-két ilyen exkluzív csomag még gazdára vár
– tette hozzá Egyedi Péter.

Aki szeretne csatlakozni az előrendeléshez, március 20-ig teheti meg, a részleteket a www.oriasbudapest.hu/tamogatas oldalon lehet megtalálni. A Tűz, víz, repülő lemezbemutató koncertje április 20-án lesz a budapesti Corvintetőn.

Óriás: Helyet tudni
http://www.youtube.com/watch?v=Qr4M9wIGKYk&feature=youtu.be

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése