2013. március 27., szerda

Iron Maiden: Maiden England '88 - A legendás koncertfilm újrakiadása

Az EMI Kiadó büszkén jelenti be a régóta várt Maiden England ’88 koncertfilm újrakiadását. Az anyag először jelenik meg DVD-n, korábban VHS kazettán volt elérhető. Az élő show-t a banda “Seventh Son Of A Seventh Son World Tour” turnéjának birminghami állomásán rögzítették 1988. novemberében a N.E.C Arénában. A két teltházas koncert élményeiből készült összeállítás most bővítetten lesz elérhető, az 1989-es VHS kiadáshoz képest három, eddig kiadatlan ráadás dallal - Running Free, Run To The Hills and Sanctuary - bővült a film, így a teljes játékidő 110 percre növekedett.

A koncert aprólékos rendezése és szerkesztése a banda egyik alapítójának és egyben basszusgitárosának, Steve Harrisnek a munkája, akinek az volt a célja, hogy a pontosan összeállított színpadi produkció és a fények játéka a néző szemszögéből kerüljenek rögzítésre, teljes mértékben a zenére koncentrálva. Mindezekhez kapcsolódik a pörgős dallista és természetesen Eddie, így együtt a Maiden England a banda egy olyan időszakába repíti vissza a nézőt, amely a mai napig tartó elhivatottságukat és az élő koncert fantasztikus élményét eleveníti meg a rajongóknak.

A második korongon az Iron Maiden történetét bemutató dokumentumfilm harmadik fejezete látható. A nemrégiben rögzített 40 perces interjú során megszólal az öt zenekari tag és Rod Smalllwood menedzser, felelevenítik a ‘84/85-ös World Slavery turné utáni időszakot, őszintén beszélnek arról az izgalmas és esetenként féktelen periódusról, amelyben a Somewhere In Time és a Seventh Son Of A Seventh Son albumok születtek. Ahogy a ’80-as évek a végéhez közeledett, az Iron Maiden frenetikus történelmében is egy új korszak kezdődött.

Egy másik bónusz tartalom is helyet kapott a korongon, mégpedig a ‘Twelve Wasted Years’. Az 1987-ben megjelent 90 perces dokumentumfilm először lesz látható DVD-n. Az archív anyagon interjúk és élő felvételek láthatók, melyek a legendás Ruskin Arms sörözőben, a londoni Marquee klubban és a 3 World Tour során készültek. Ezen kívül 5 promó videó – a fent említett albumok kislemezei – is felkerült a korongra, ráadásul az eredeti felvételek gondosan helyreállított és feljavított verziói, a legújabb szofterveket használva digitálisan remaszterelve, stereo hangzással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése