2013. március 27., szerda

Megjelent Woodkid első lemeze a The Golden Age

A francia származású Yoann Lemoine, azaz Woodkid kliprendezőként tűnt fel először a zenei színtéren. Az ő munkáját dicséri többek közt Rihanna és Drake duettjének kisfilmje, a Take Care, a Taylor Swift-féle Back To December, de Lana Del Rey első igazi videóját, a Born To Die-t – sőt, az azt követő fekete-fehér Blue Jeanst is – neki köszönhetjük.

Mindezek mellett pedig énekes-dalszerzői pályafutását is beindította: 2011 tavaszán jelentette meg Iron című EP-jét, a címadó dalhoz pedig elkészítette az angol szupermodell, Agynes Deyn szereplésével klip-trilógiájának első darabját. A dal más vonalon is kapcsolódik a divatvilághoz, ugyanis a Dior-ház egyik kollekcióját is megihlette.

Karrierje azonnal szárnyalni kezdett, miközben ő maga igyekezett különleges performanszokkal fenntartani a körülötte kialakult érdeklődést: színpadra állt Lana Del Rey-jel, koncertet adott az Eiffel-torony első emeletén, sőt, egy szimfonikus zenekar kíséretében is fellépett hazájában.

Majd a Run Boy Run című dalhoz elkészült a kliptrilógia középső videója – melyet Grammy-díjra is jelöltek – ami ha lehet, az előzményeknél még monumetálisabb darab lett.

Idén februárban pedig megszületett a történet záró darabja az I Love You-hoz, ma pedig megjelent első lemeze, a The Golden Age.

Web: http://www.woodkid.com Videó: http://www.youtube.com/watch?v=lmc21V-zBq0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése