2013. március 27., szerda

Gary Moore Emlékest - A38, ápr. 3.

The Lord Of The Strings: Gary Moore Emlékest az A38 Hajón
Vérbeli rockbulival emlékeznek minden idők egyik legnagyobb hatású rock/blues gitárosára


Gary Moore gitárosok generációinak jelentett, és jelent ma is iránymutatást - nem is beszélve a rajongók millióiról, akiket lemezei, koncertjei megérintettek bő négy évtizedes pályafutása alatt. Születésnapjának előestéjén Budapesten is találkoznak tisztelői, hogy egy vérbeli rockkoncerttel adózzanak emléke és zenei nagysága előtt, és együtt élvezzék az újra felcsendülő időtlen dalok, és a fantasztikus szólók kínálta élményt. Április 3-án a gitáros testvére, Cliff Moore és Henrik Freischlader is szerepel majd az A38 Hajón, a házigazda pedig a magyar Run For Power lesz.

A Nemzetközi Gary Moore Fanclub idei emlékkoncertjén a házigazda szerepét a 2012 őszén alakult Run For Power zenekar tölti majd be, melynek soraiban olyan nagyszerű hazai rock muzsikusokat találhatunk, mint a tavalyi Emlékkoncerten is fellépő gitáros, Vámos Zsolt, vagy hazánk egyik legkiválóbb rock énekese, Kiss Zoltán. Első igazi koncertjüket rögtön Gary Moore egykori zenekara, a legendás Thin Lizzy előtt adták még tavaly novemberben, amikor is egy rövid program keretében idézték meg a ’80-as évek klasszikus Gary Moore szerzeményeit; olyan alapvetéseket, mint például a Wild Frontier, az Over The Hills And Far Away vagy az Empty Rooms.

További jól ismert Gary Moore szerzeményekkel (és néhány meglepetéssel) kibővített műsorukba időközben bekerült néhány kihagyhatatlan dal Gary blues korszakából is, melyeket ezúttal a hazánkban is egyre népszerűbb Henrik Freischlader társaságában adnak majd elő, aki a legutóbbi turnéja során adott két fantasztikus koncert után tér vissza az A38 Hajó színpadára, hogy maga is méltóképp emlékezzen meg példaképéről.

Ahogy tavaly tavasszal, bátyja 60. születésnapjára szervezett Emlékkoncerten, ezúttal is csatlakozik a fellépőkhöz Gary Moore testvére, a szintén kiváló gitáros Cliff Moore, aki az elmúlt 6 évben számos alkalommal koncertezett már Magyarországon, és igen hamar közönség kedvenccé vált.

a Nemzetközi Gary Moore Fanclub bemutatja: The Lord Of The Strings: Gary Moore Emlékest
2013. április 3., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Belépő: 2900 Ft (március 24-ig: 1900 Ft)
Jegyek kaphatók a helyszínen és az A38 Hajó online rendszerében: http://www.a38.hu/hu/program/the-lord-of-the-strings-gary-moore-emlekest

A Run For Power zenekar tagjai:
Vámos Zsolt - gitár
Kiss Zoli - ének
Mezőfi József - basszusgitár
Szebényi Dániel - billentyűs hangszerek, vokál
Szentmihályi Gábor - dob

Vendégek:
Cliff Moore - gitár, ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének

Kapcsolódó weboldalak:
www.a38.hu
www.garymoorefc.com/hu
www.facebook.com/events/212844065520705

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése